'Android apps kunnen draaien onder Meego, iOS en WP7'

Onlangs meldden wij dat het wellicht mogelijk is om Android-apps te draaien op de BlackBerry PlayBook. Dat zou mogelijk zijn als de PlayBook gebruik maakt van de Dalvik VM. Nu blijkt dat diezelfde Dalvik VM ook andere apparaten, namelijk de iPhone, MeeGo-apparaten en Windows Phones, in staat stelt Android-apps te draaien.

android apps

Het is een nieuwe versie van de Dalvik virtual engine, Alien Dalvik, die dit mogelijk maakt. De nieuwe versie zal worden gepresenteerd op het Mobile World Congress in Barcelona volgende week. En deze versie zal het mogelijk maken om Android-apps op allerhande mobiele besturingssystemen te laten werken.

Zoals de iPhone. Met een gejailbreakte iPhone kun je de Alien Dalvik installeren en daarna gebruik maken van de vele duizenden Android-apps die er inmiddels zijn. Ook met een Windows Phone 7-telefoon moet dit mogelijk zijn.

Alien Dalvik is echter primair bedoeld om op MeeGo te werken. Vandaag werd bekend dat MeeGo wellicht niet naar telefoons komt; Nokia zou de N9 definitief hebben geannuleerd. Maar analisten vermoeden dat MeeGo daarmee niet dood is; het besturingssysteem van Nokia en Intel zou alleen op tablets worden uitgebracht. Dat zou de nieuwe strategie van Nokia worden: MeeGo voor tablets en Windows Phone 7 voor Nokia-smartphones.

Het grote probleem van MeeGo is dat ontwikkelaars er nauwelijks in geïnteresseerd zijn. Maar een Meego-tablet waarmee je zonder problemen kunt vissen in de enorme vijver met Android-apps, is wel weer aantrekkelijk voor velen. Als Google al met RIM praat over het delen van Android-apps op het BlackBerry-platform, waarom dan niet ook met Nokia?, is de vraag die wordt opgeworpen.

Noch RIM, noch Nokia vormen directe concurrentie voor Google, en de zoekgigant zou er alleen maar beter van worden als meer mensen gebruik kunnen maken van de Android-apps. Of het allemaal werkelijkheid wordt, is zoals gewoonlijk weer even afwachten. Maar mogelijk is het zeker.

Bron: i4U

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Tijs -

    Cool, slimme zet. Hiermee neemt Android de markt over want dan zullen developers alleen nog maar androidapps gaan maken omdat die platform independent worden XD:Y

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters