'Android-apps op BlackBerry PlayBook vormen geen veiligheidsgevaar'

Zoals bekend geeft fabrikant RIM erg veel om de veiligheid van de gegevens van zijn gebruikers. De BlackBerrytelefoons zijn superveilig. Dat er talloze lekken, malware, botnets en spyware actief zijn op Android, heeft dan ook in BlackBerrykringen de wenkbrauwen doen fronsen, zeker toen bekend werd dat die Android-apps ook op de BlackBerry PlayBook kunnen draaien.

BlackBerry PlayBook piano

Sommige gebruikers van de tablet vinden het best aardig dat ze Android-apps op hun PlayBook kunnen draaien, maar ze maken zich zorgen over het mogelijke veiligheidsrisico dat die apps met zich meebrengen. Android is momenteel het mobiele besturingssysteem dat het meest zucht onder aanvallen van hackers.

RIM stelt de PlayBookbezitters echter snel gerust. De fabrikant geeft de garantie dat er niets aan de hand is met de Android-apps die via de PlayBook worden afgedraaid. Tim Neil van RIM meldde hierover tijdens het RIM Devcon Europe Event dat de Android-apps in een veilige ‘zandbak’ draaien, en dat ze niet bij de software van RIM kunnen komen. ”Wij zorgen ervoor, zeer zeker, dat Android Runtime (waarbinnen de Android-apps draaien) is zo zeker als maar mogelijk is op het platform.”

Bijna tegenstrijdig met deze mededeling lijkt de stap van RIM om het Android-appmakers makkelijker te maken om hun apps voor de PlayBook aan te bieden. Bestaande apps kunnen nu vrij eenvoudig beschikbaar worden gesteld voor de PlayBook. RIM meldt dat momentel 65% van de Android 2.3-apps tamelijk makkelijk naar de PlayBook kunnen komen, via een aanmelding van zo’n app bij RIM. De fabrikant mikt erop om dit uit te breiden tot alle Gingerbread-apps. Het is nog niet bekend of RIM ook apps gaat ondersteunen die voor andere versies van Android zijn geschreven, zoals de laatste versie, Ice Cream Sandwich 4.0.

Bron: Android Authority

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Google Instant Apps

Instant Apps: Google Play laat je nu games spelen zonder installatie lees verder

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

Android P nieuwe features

Android P officieel onthuld: zes dingen die je moet weten lees verder

onbekende beller blokkeren

Android P maakt einde aan vervelende onbekende bellers lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters