'Android-apps op BlackBerry PlayBook vormen geen veiligheidsgevaar'

Zoals bekend geeft fabrikant RIM erg veel om de veiligheid van de gegevens van zijn gebruikers. De BlackBerrytelefoons zijn superveilig. Dat er talloze lekken, malware, botnets en spyware actief zijn op Android, heeft dan ook in BlackBerrykringen de wenkbrauwen doen fronsen, zeker toen bekend werd dat die Android-apps ook op de BlackBerry PlayBook kunnen draaien.

BlackBerry PlayBook piano

Sommige gebruikers van de tablet vinden het best aardig dat ze Android-apps op hun PlayBook kunnen draaien, maar ze maken zich zorgen over het mogelijke veiligheidsrisico dat die apps met zich meebrengen. Android is momenteel het mobiele besturingssysteem dat het meest zucht onder aanvallen van hackers.

RIM stelt de PlayBookbezitters echter snel gerust. De fabrikant geeft de garantie dat er niets aan de hand is met de Android-apps die via de PlayBook worden afgedraaid. Tim Neil van RIM meldde hierover tijdens het RIM Devcon Europe Event dat de Android-apps in een veilige ‘zandbak’ draaien, en dat ze niet bij de software van RIM kunnen komen. ”Wij zorgen ervoor, zeer zeker, dat Android Runtime (waarbinnen de Android-apps draaien) is zo zeker als maar mogelijk is op het platform.”

Bijna tegenstrijdig met deze mededeling lijkt de stap van RIM om het Android-appmakers makkelijker te maken om hun apps voor de PlayBook aan te bieden. Bestaande apps kunnen nu vrij eenvoudig beschikbaar worden gesteld voor de PlayBook. RIM meldt dat momentel 65% van de Android 2.3-apps tamelijk makkelijk naar de PlayBook kunnen komen, via een aanmelding van zo’n app bij RIM. De fabrikant mikt erop om dit uit te breiden tot alle Gingerbread-apps. Het is nog niet bekend of RIM ook apps gaat ondersteunen die voor andere versies van Android zijn geschreven, zoals de laatste versie, Ice Cream Sandwich 4.0.

Bron: Android Authority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. v-power -

    Op Android ben je altijd verplicht alle gevraagde permissies te accepteren. Op Blackberry kun je zelf aan/uit vinken met welke permissies je akkoord gaat. Ik geloof zeker in de veiligheid en merk dit ook tijdens het programmeren (soms maakt het je werk moeilijker als je gewend bent tot alles zonder meer toegang te hebben).

    Verder is er op de DevCon Europe gezegt dat het voorlopig bij 2.3 ondersteuning blijft. Daarom leggen ze ook steeds de nadruk op dat 65% makkelijk om te zetten is. Een spreker zei dat ze verwachten dat het tot twee jaar kan duren voordat 2.3 niet meer mainstream is. En dat was dan de subtiele hint dat ze voorlopig niet aan verdere ondersteuning van nieuwere versies werken. Ze werken wel aan betere ondersteuning van 2.3, vrij veel cruciale onderdelen worden nog niet ondersteund namelijk.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters