Dit zijn de vijf beste Android apps om je Philips Hue lampen te besturen

Met de Philips Hue lampen zet je binnen een handomdraai een bepaalde sfeer neer. Naast de standaard app die officieel bij de lampen hoort, zijn er echter tal van andere apps met vooraf geïnstalleerde combinaties van lichten voor elke stemming en gelegenheid. Dit zijn de vijf beste apps om te gebruiken met je Philips Hue lampen.

Hue Switcher

Met de Hue Switcher app heb je de originele Philips app helemaal niet meer nodig. Het is één van de meest uitgebreide apps voor de Hue lampen en komt met 40 verschillende lava-lamp achtige sfeer settings. Via de app heb je de mogelijkheid om de de lampen aan en uit te doen, de kleuren te veranderen en ook de helderheid van de kleuren aan te passen. Daarnaast werkt de app ook met de Hue Tap, dimmers en bewegingssensoren. Hue Switcher kun je gratis uitproberen. Wanneer je er tevreden mee bent kun je upgraden naar de Pro versie.

Hue Pro

Hue Pro komt met veel van dezelfde features als de standaard Philips Hue app. Zo krijg je onder andere vooraf ingestelde belichting settings, dim opties, een widget en de mogelijkheid om muziek te integreren. Het is zelfs mogelijk om op afstand je lampen te besturen. Zo zet je meteen de juiste sfeer neer voordat je thuis komt met je date. De app is ook voorzien van een lijst van apparaten welke compatibel zijn. Helaas is Hue Pro niet gratis en moet je er  2,29 euro voor afrekenen.

Hue Pro

OnSwitch

Naast de Philips Hue lampen ondersteunt de OnSwitch app ook LIFX lampen. De meeste van de features werken hetzelfde voor beide belichtingssystemen. Met de app kun je zowel individuele lampen beheren als groepen. Daarnaast heb je de keuze uit 30 verschillende belichtings scenes. Hoewel de app niet echt veel meer kan dan de standaard app, is het wel fijn voor mensen die zowel met de Philips als LIFX lampen werken. De light versie van OnSwitch is gratis te downloaden.

OnSwitch

Hue Disco

Hue Disco is ideaal voor wanneer je een feestje hebt. De app maakt gebruik van de mogelijkheid van de Hue lampen om te reageren op muziek. Wanneer je de app aan hebt staan terwijl je muziek draait zullen de lampen reageren op de tonen en het volume en de lichten veranderen van kleur en helderheid. Om de app te gebruiken heb je wel de Philips Hue Controller nodig. Hue Disco is te downloaden voor 3,99 euro.

MediaVibe apps voor Philips Hue

De ontwikkelaar MediaVibe heeft verschillende apps uitgebracht voor de Philips Hue lampen. De apps zijn speciaal voor variërende thema’s ontworpen zoals Halloween, kerst of vuurwerk. Ook zijn er een paar unieke apps voor bijvoorbeeld het spel twister of de wereldcup. Hoewel alle apps globaal gezien wel dezelfde functionaliteit hebben zijn ze telkens net iets anders. De apps variëren in prijs, maar ze zitten allemaal onder de 3 euro.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters