‘Android-apps dit jaar winstgevender dan iOS-apps’

Volgens een voorspelling zal dit jaar de omzet van Android-apps hoger dan iOS-apps liggen. Dit zal de eerste keer zijn dat er meer winst uit Android-apps wordt gehaald. Meer dan de helft van de wereldwijde app-omzet is afkomstig uit de Google Play Store.

Omzet van Android-apps

Android-appsDit maakte marktonderzoeker App Anie donderdag in een rapport bekend. Volgens App Anie draaien alle Android-apps bij elkaar een omzet van 41 miljard dollar. Dat is een groei van ruim 50 procent. De omzet bij Android is wel over verschillende platformen verspreid. Maar van de wereldwijde app-omzet is de helft afkomstigt uit de Google Play Store. De andere helft van de omzet bestaat uit andere app-winkels.

App Anie voorspelt dat de app-markt de komende jaren blijft groeien. Zo wordt er voorspeld dat er in 2021 139 miljard dollar aan apps wordt uitgegeven. Landen in Azië hebben veel meer vraag naar zowel Android als iOS-apps. Daarna volgen de Verenigde Staten, Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

iOS-apps in de komende jaren

De markt voor iOS-apps groeit de komende vijf jaar met 18 procent naar een omzet van 40 miljard dollar. Volgens de marktonderzoeker blijft de App Store de komende vijf jaar wel de grootste app-winkel. Uit het rapport blijkt dat klanten de komende jaren 60 miljard dollar aan iOS-apps uitgegeven. Dit resultaat is alleen op betaalde app-downloads en in-app aankopen gebaseerd. De omzet afkomstig uit advertenties wordt niet meegerekend.

Het marktaandeel van Android is wereldwijd nog steeds het grootst. Klanten downloaden ook veel meer apps uit de Google Play Store dan uit de App Store. Alleen geven Apple-klanten veel meer geld uit aan apps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X swipe

iPhone X op het oog? Leer alvast deze 13 gebaren lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

iOS 11 zorgt voor klachten over de accuduur, zo fix je het lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Apple iOS 11.1 emoji's

Dit zijn de nieuwe emoji’s die je met iOS 11.1 krijgt lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters