Android Auto 2.0 komt zelfstandig naar Android-smartphones

Op 25 juni 2014 is Android Auto, of Android Car, aangekondigd door bedrijf Google. De mobiele applicatie is op 19 maart 2015 uitgebracht. Voorheen had je nog een auto nodig die Android Auto ondersteunt. Dit is vanaf Android Auto 2.0 niet meer nodig.

Android Auto

Voorheen had je om gebruik te maken van Android Auto twee dingen nodig. Als eerste had je een auto nodig die dit systeem ondersteunt. Ook had je een Android-smartphone nodig met minimaal Android 5.0 Lollipop. In combinatie met deze twee systemen had je de mogelijkheid om gebruik te maken van Android Auto. Hiermee heb je de mogelijkheid om muziek te luisteren via de speakers van de auto en om oproepen te ontvangen via de telefoon. Ook heb je toegang tot een speciale versie van Google Maps. Deze versie heeft een groter interface waardoor alles makkelijker te lezen is. Verder worden hier bepaalde notificaties van applicaties geblokkeerd, zodat je ongestoord kunt rijden.

Inmiddels zijn er meer dan vijftig verschillendeĀ automerken die Android Auto ondersteunen en van deze merken zijn er in totaal meer dan tweehonderd verschillende modellen verschenen. De eerste auto met Android Auto-ondersteuning was de auto van Hyundai. Dit was de Hyundai Sonata, die in mei 2015 verscheen. Andere merken die Android Auto ondersteunen zijn onder andere Audi, Bentley, Ford, Fiat en Volkswagen.

Android Auto 2.0

Android Auto 2.0Sinds afgelopen maandag heeft Google de update uitgebracht, om zo mensen te bereiken die geenĀ auto hebben met Android Auto-ondersteuning. Dit is versie Android Auto 2.0, waarbij de belangrijkste toevoeging is dat mensen niet langer een auto nodig hebben met Android Auto. De applicatie is tot nu toe nog alleen officieel beschikbaar voor bepaalde landen, waar de Benelux niet onder valt. Wel wordt het ondersteund in onder andere Duitsland, Frankrijk, Spanje, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Beschikbaarheid

Zoals hierboven al vermeld is Android Auto 2.0 niet officieel beschikbaar in de Benelux. Dit betekent niet dat het daadwerkelijk niet mogelijk is. Bij Android zien we vaker een omweg en dat is nu ook weer het geval. Android Auto 2.0 is beschikbaar als APK-bestand. Dit bestand kun je hier downloaden. Zorg er wel voor dat je toestel een APK-keuring heeft gehad en dat onbekende bronnen gedownload kunnen worden. Dit doe je door naar ‘beveiliging’ te gaan in de instellingen.

Bron: Tweakers

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoeken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Apple iPhone LCD

Bekende analist deelt prijzen nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters