Nieuwe BlackBerry tablet komt eraan

Naast nieuwe smartphones komt er binnenkort waarschijnlijk ook een nieuwe BlackBerry tablet. Dat meldt BlackBerry CEO John Chen.

Financiële resultaten

John Chen

BlackBerry CEO John Chen sprak gisteren met analisten na het publiceren van BlackBerry’s financiële resultaten van het afgelopen kwartaal. Het Canadese bedrijf wist de verwachtingen te overtreffen. Er werd voorspeld dat BlackBerry net breakeven zou draaien, maar de softwareboer wist zelfs winst te maken. Softwareboer ja, want BlackBerry maakt zijn toestellen niet meer zelf. De fabrikant focust zich op software voor de zakelijke markt.

BlackBerry tablet

Ondertussen licenseren andere smartphonefabrikanten de merknaam voor nieuwe telefoons. Het hoeft echter niet bij telefoons te blijven, zo meldde John Chen. Volgens hem gaat BlackBerry binnenkort de tweede fase van zijn licentieprogramma in. Een van BlackBerry’s partners wil namelijk een Android tablet gaan ontwikkelen. Volgens de CEO kunnen we waarschijnlijk binnenkort al een BlackBerry tablet verwachten.

Drie partners

Het is niet duidelijk om welke partner het gaat. Op dit moment hebben drie bedrijven de licentie om BlackBerry smartphones te maken. Dan hebben we het over het Chinese TCL, het Indiase Optiemius en het Indonesische PT BB Merah Putih. Chen kon niet bevestigen welke partij een tablet gaat ontwikkelen. BlackBerry krijgt een bepaald percentage van de opbrengst van de producten, en levert software voor de toestellen.

Tablets zijn verleden tijd

De BlackBerry Playbook is de enige tablet die het Canadese bedrijf ooit heeft uitgebracht. De tablet uit 2001 draaide op QNX, de software die later omgedoopt werd in BlackBerry 10. De tablet en de bijbehorende software werden goed ontvangen, maar het gebrek aan een kalender-app en andere vreemde beslissingen zorgden ervoor dat BlackBerry geen significant marktaandeel kon veroveren. Overigens beweerde voormalig BlackBerry CEO Thorsten Heins in 2013 dat tablets verleden tijd zouden zijn binnen vijf jaar…

Bron: CrackBerry

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters