Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het

Een nieuw toestel kopen is voor veel mensen bijna een heilig moment, waar een feestelijke unboxing bij hoort. Na de eerste oehs en aahs is het echter tijd om aan het werk te gaan. Het kan namelijk nog best wat tijd kosten om al je apps en game-scores naar het nieuwe toestel over te brengen. Uiteraard moeten ook je contacten meeverhuizen en op deze die manieren kun je dat snel en makkelijk voor elkaar krijgen met je Android toestel. De namen van de menu items kunnen hier en daar iets verschillen per smartphone.

Synchroniseren met Gmail

Waar je op een iPhone inlogt met je Apple ID, gebruik je op een Android toestel natuurlijk je Gmail account. Dit account kun je gebruiken om zonder al te veel inspanning je contacten over te brengen. Ga hiervoor naar de settings in kies voor “Accounts and Sync”. Kies hier voor je Google account, of voeg je Google account toe als deze er om de een of andere reden nog niet staat. Daarna kies je voor “Sync Contacts” en al je contacten zijn nu veilig opgeslagen. Vervolgens kun je je Gmail account weer koppelen aan je nieuwe smartphone en al je contacten komen gezellig mee door opnieuw te kiezen voor “Sync Contacts”.

Gmail

Exporteren naar VCF

Als je geen zin hebt om iets te synchroniseren met je Google account, kun je je contacten ook eerst exporteren naar een VCF bestand, om ze vervolgens op je nieuwe telefoon weer te importeren. Ga hiervoor naar je contacten app of adresboek en ga in de app naar de settings. Kies onder “Manage Contacts” voor “Export“, selecteer de accounts waarvan je de contacten wilt exporteren en kies voor “Export to VCF file”.

Nu kun je kiezen hoe het bestand moet heten en je contacten worden geëxporteerd naar je Downloads folder. Om je contacten van je oude toestel af te krijgen ga je naar deze folder en houdt je het bestand lang ingedrukt. Kies hierna voor “Share” en besluit of je het bestand naar je Google Drive wilt uploaden of naar jezelf wilt emailen. Op je kersverse smartphone kun je het VCF bestand openen en kiezen onder welk account de contacten opgeslagen moeten worden.

Opslaan op microSD kaartje

Je kunt je vrienden en familieleden ook opslaan op je microSD kaartje (als je er één hebt) als een vCard bestand. Ga hiervoor weer naar de contacten app en kies weer voor “Export”. Nu kies je voor “Export to SD card” om een vCard bestand aan te maken met al je contacten. Op je nieuwe toestel hoef je vervolgens alleen het microSD kaartje weer in het gleufje te zetten en je te vCard openen.

contacten overzetten via microSD

Contacten transfer apps

Uiteraard zijn er tegenwoordig ook nog behoorlijk wat apps die je helpen met het overbrengen van je contacten. Voor sommige moet je betalen en andere kun je weer vrij gebruiken. Het kan wel lastig zijn om uit te zoeken welke de beste voor jouw wensen is. Een paar opties zijn Transfer Contacts, Move Contacts Transfer/Backup en Contact Backup & Restore.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters