Android Emoji: alles wat je moet weten

Emoji’s zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Het is een makkelijke methode om meer nuance te geven aan een bericht. Sterker nog, ze kunnen zelfs normale tekst vervangen!

Hoewel de schattige poppetjes nu in bijna alle bericht applicaties worden ondersteund, was dit natuurlijk niet altijd het geval. Vooral Android gebruikers liepen in het begin achter en kregen in plaats van emoji’s alleen frustrerende vierkantjes te zien. Tegenwoordig lijkt het een stuk beter te gaan met Android Emoji.

Apple introduceerde als eerste emoji’s op smartphones

De reden dat Android de emoji’s pas later ondersteunde, komt doordat Apple de trend als eerste smartphone maker oppikte uit Japan. Zoals met veel hypes en trends wonnen de emoji’s eerst in Japan aan populariteit. Apple voegde de poppetjes toe aan het arsenaal met de hoop om meer klanten uit Japan te trekken. Niet lang daarna ontstond er een explosie van emoji’s wereldwijd.

Android Emoji

Android Emoji vanaf Jelly Bean

Vanaf Android 4.1 Jelly Bean konden Android gebruikers de plaatjes ook toevoegen aan berichten. Deze emoji’s waren echter in zwart/wit. Het duurde tot Android KitKat voordat Google besloot de plaatjes ook kleur te geven. Met de introductie van Android 7.0 kwam ook meer compatibiliteit met Unicode 9 emoji.
Tegenwoordig worden emoji’s officieel ook door Android ondersteund, hoewel ze toch niet op elk toestel helemaal hetzelfde werken. De werking van Android Emoji varieert afhankelijk van de Android versie en het gebruikte toestel. Volgens statistieken van september 2016 wordt nog maar op 2% van de toestellen een Android versie gebruikt lager dan 4.1. Dit betekent dat de meeste mensen dus wel emoji’s kunnen gebruiken.

Deze apps ondersteunen Emoji

De meeste apps ondersteunen op het moment Emoji, hoewel dit alsnog niet zal werken wanneer de Android versie geen emoji’s kan weergeven. Twitter, Facebook, Instagram, Snapchat, Whatsapp en Hangouts ondersteunen Emoji vanaf versie 4.1/4.2. In Google Chrome kunnen vanaf versie 4.4 emoji’s weergegeven worden. Facebook Messenger werd meteen uitgebracht met ondersteuning voor Emoji.

Bron: Android Authority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters