Android Emoji: alles wat je moet weten

Emoji’s zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Het is een makkelijke methode om meer nuance te geven aan een bericht. Sterker nog, ze kunnen zelfs normale tekst vervangen!

Hoewel de schattige poppetjes nu in bijna alle bericht applicaties worden ondersteund, was dit natuurlijk niet altijd het geval. Vooral Android gebruikers liepen in het begin achter en kregen in plaats van emoji’s alleen frustrerende vierkantjes te zien. Tegenwoordig lijkt het een stuk beter te gaan met Android Emoji.

Apple introduceerde als eerste emoji’s op smartphones

De reden dat Android de emoji’s pas later ondersteunde, komt doordat Apple de trend als eerste smartphone maker oppikte uit Japan. Zoals met veel hypes en trends wonnen de emoji’s eerst in Japan aan populariteit. Apple voegde de poppetjes toe aan het arsenaal met de hoop om meer klanten uit Japan te trekken. Niet lang daarna ontstond er een explosie van emoji’s wereldwijd.

Android Emoji

Android Emoji vanaf Jelly Bean

Vanaf Android 4.1 Jelly Bean konden Android gebruikers de plaatjes ook toevoegen aan berichten. Deze emoji’s waren echter in zwart/wit. Het duurde tot Android KitKat voordat Google besloot de plaatjes ook kleur te geven. Met de introductie van Android 7.0 kwam ook meer compatibiliteit met Unicode 9 emoji.
Tegenwoordig worden emoji’s officieel ook door Android ondersteund, hoewel ze toch niet op elk toestel helemaal hetzelfde werken. De werking van Android Emoji varieert afhankelijk van de Android versie en het gebruikte toestel. Volgens statistieken van september 2016 wordt nog maar op 2% van de toestellen een Android versie gebruikt lager dan 4.1. Dit betekent dat de meeste mensen dus wel emoji’s kunnen gebruiken.

Deze apps ondersteunen Emoji

De meeste apps ondersteunen op het moment Emoji, hoewel dit alsnog niet zal werken wanneer de Android versie geen emoji’s kan weergeven. Twitter, Facebook, Instagram, Snapchat, Whatsapp en Hangouts ondersteunen Emoji vanaf versie 4.1/4.2. In Google Chrome kunnen vanaf versie 4.4 emoji’s weergegeven worden. Facebook Messenger werd meteen uitgebracht met ondersteuning voor Emoji.

Bron: Android Authority

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters