Android- en Blackberrygebruikers willen massaal over naar iPhone bij Verizon

In de VS voert telco Verizon sinds enkele weken de iPhone naast AT&T, die de afgelopen jaren het alleenrecht had op de telefoon va Apple. Uit een enquête onder Verizonklanten blijkt dat 54 procent van de gebruikers van Androidtelefoons en Blackberry’s wil overstappen naar de iPhone.

Verizon iPhone

De enquête is gehouden onder 700 Verizonklanten die momenteel een Blackberry of een Androidtelefoon hebben. Driekwart wil die inruilen voor een iPhone. 54 procent zei waarschijnlijk, en nog eens 25 procent zeer waarschijnlijk op de vraag of ze hun huidige toestel willen inwisselen voor de iPhone 4.

Vooral Blackberrygebruikers zijn klaar met hun toestel als ze de keuze krijgen om een iPhone te bezitten, zo blijkt. Twee op de drie zei onmiddellijk ja op die vraag, tegen 44 procent van de Android-gebruikers.

Als je naar leeftijden gaat uitsplitsen, blijkt dat vooral jongeren tussen 18 en 24 jaar massaal naar een iPhone overstappen als ze die mogelijkheid krijgen. Maar liefst 71 procent wisselt er graag hun toestel voor in.

Iets meer dan een kwart van de AT&T-gebruikers van een iPhone wil graag overstappen naar het netwerk van Verizon, dat beter wordt beoordeeld.

Of alle geënquêteerden ook daadwerkelijk doen wat ze antwoordden in de enquête valt maar af te wachten, maar uit de cijfers blijkt wel dat de bredere beschikbaarheid van de iPhone het merk weer een flinke zet naar boven geeft op de Amerikaanse markt. Uit reacties van de geënquêteerden blijkt dat vooral de enorme hoeveelheid apps voor de iPhone ze aantrekt. Er zijn veel meer apps voor de iPhone dan voor Android en Blackberry.

Bron: Intomobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters