Android- en Blackberrygebruikers willen massaal over naar iPhone bij Verizon

In de VS voert telco Verizon sinds enkele weken de iPhone naast AT&T, die de afgelopen jaren het alleenrecht had op de telefoon va Apple. Uit een enquête onder Verizonklanten blijkt dat 54 procent van de gebruikers van Androidtelefoons en Blackberry’s wil overstappen naar de iPhone.

Verizon iPhone

De enquête is gehouden onder 700 Verizonklanten die momenteel een Blackberry of een Androidtelefoon hebben. Driekwart wil die inruilen voor een iPhone. 54 procent zei waarschijnlijk, en nog eens 25 procent zeer waarschijnlijk op de vraag of ze hun huidige toestel willen inwisselen voor de iPhone 4.

Vooral Blackberrygebruikers zijn klaar met hun toestel als ze de keuze krijgen om een iPhone te bezitten, zo blijkt. Twee op de drie zei onmiddellijk ja op die vraag, tegen 44 procent van de Android-gebruikers.

Als je naar leeftijden gaat uitsplitsen, blijkt dat vooral jongeren tussen 18 en 24 jaar massaal naar een iPhone overstappen als ze die mogelijkheid krijgen. Maar liefst 71 procent wisselt er graag hun toestel voor in.

Iets meer dan een kwart van de AT&T-gebruikers van een iPhone wil graag overstappen naar het netwerk van Verizon, dat beter wordt beoordeeld.

Of alle geënquêteerden ook daadwerkelijk doen wat ze antwoordden in de enquête valt maar af te wachten, maar uit de cijfers blijkt wel dat de bredere beschikbaarheid van de iPhone het merk weer een flinke zet naar boven geeft op de Amerikaanse markt. Uit reacties van de geënquêteerden blijkt dat vooral de enorme hoeveelheid apps voor de iPhone ze aantrekt. Er zijn veel meer apps voor de iPhone dan voor Android en Blackberry.

Bron: Intomobile

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters