Android- en Blackberrygebruikers willen massaal over naar iPhone bij Verizon

In de VS voert telco Verizon sinds enkele weken de iPhone naast AT&T, die de afgelopen jaren het alleenrecht had op de telefoon va Apple. Uit een enquête onder Verizonklanten blijkt dat 54 procent van de gebruikers van Androidtelefoons en Blackberry’s wil overstappen naar de iPhone.

Verizon iPhone

De enquête is gehouden onder 700 Verizonklanten die momenteel een Blackberry of een Androidtelefoon hebben. Driekwart wil die inruilen voor een iPhone. 54 procent zei waarschijnlijk, en nog eens 25 procent zeer waarschijnlijk op de vraag of ze hun huidige toestel willen inwisselen voor de iPhone 4.

Vooral Blackberrygebruikers zijn klaar met hun toestel als ze de keuze krijgen om een iPhone te bezitten, zo blijkt. Twee op de drie zei onmiddellijk ja op die vraag, tegen 44 procent van de Android-gebruikers.

Als je naar leeftijden gaat uitsplitsen, blijkt dat vooral jongeren tussen 18 en 24 jaar massaal naar een iPhone overstappen als ze die mogelijkheid krijgen. Maar liefst 71 procent wisselt er graag hun toestel voor in.

Iets meer dan een kwart van de AT&T-gebruikers van een iPhone wil graag overstappen naar het netwerk van Verizon, dat beter wordt beoordeeld.

Of alle geënquêteerden ook daadwerkelijk doen wat ze antwoordden in de enquête valt maar af te wachten, maar uit de cijfers blijkt wel dat de bredere beschikbaarheid van de iPhone het merk weer een flinke zet naar boven geeft op de Amerikaanse markt. Uit reacties van de geënquêteerden blijkt dat vooral de enorme hoeveelheid apps voor de iPhone ze aantrekt. Er zijn veel meer apps voor de iPhone dan voor Android en Blackberry.

Bron: Intomobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters