'Android en de iPhone helpen telefoonmarkt te openen'

Uit een interview met de Europese baas van Mozilla blijkt dat Mozilla van mening is dat de mobiele telefoniemarkt opener gemaakt wordt door de iPhone en Android.

G1 versus Magic AAP

Mozilla is nog niet erg actief in de telefoonmarkt, maar het bedrijf is zeker bezig met het analyseren, volgen en betreden van deze markt. Van dat laatste hebben we al een voorbeeld gezien met de mobiele versie van Firefox, Fennec. Die eerste twee die komen nu naar voren uit een interview met Tristan Nitot, de baas van Mozilla Europe. In dit interview had Nitot het vooral over het openen van de markt, dat volgens hem erg goed geholpen werdt door de iPhone van Apple en Google’s platform Android. Volgens Nitot helpt dit de telefoonmarkt opener te maken en hebben consumenten hier veel voordeel van.

Nitot was van mening dat initiatieven als de App Store en de Android Market zeker voor meer openheid in de markt zorgen, maar dat dit slechts het begin is:

    “We have to put things in perspective. I think the iPhone was a great step in the right direction two years ago and Android is another step further.

    “Is Android the ultimate destination of the journey towards openness? I’d say no – but it’s better than iPhone, and the iPhone was better than the walled gardens that came before it.

    “So the walls are crumbling, although parts of them still remain. The iPhone has been helping that process for a while, Android is also helping and I think [Mozilla] can go even further. We are in process of opening up the mobile phone industry.”

Nitot is dus van mening dat er steeds meer muren en restricties afbrokkelen in de markt, maar dat Android nog maar een begin is. Ook de laatste zin is erg interessant, blijkbaar heeft Mozilla grotere plannen dan alleen het uitbrengen van een browser. Volgens Nitot zal Mozilla de openheid misschien wel veder brengen dan Android dat deed en dat wijst misschien wel op een applicatiewinkel van Mozilla of misschien zelfs een geheel nieuw besturingssysteem. We weten niet wat er gaat komen, maar als we Nitot mogen geloven zal er een mooie toekomst aankomen voor de smartphone-industrie.

Bron: TechRadar

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters