Android en Windows Phone 7 onverslagen in hackerswedstrijd

Android en Windows Phone 7 zijn onverslagen gebleven in de hackerswedstrijd Pwn2Own, die dit jaar zijn vijfde editie beleefde. iOS van Apple en het BlackBerry OS werden wel succesvol aangevallen door de hackers.

hacker

De Nexus S was het apparaat dat de hackers dagenlang te grazen probeerden te nemen, maar dat bleek vruchteloos. Ook verschillende WP7-toestellen hielden de ongenode gasten buiten.

Het duurde maar twee dagen voordat de hackers toegang wisten te krijgen tot de besturingssystemen van Apple en BlackBerry. De wedstrijd duurde drie dagen. Toestellen die onderhanden werden genomen waren de Dell Venue Pro (WP7), Apple iPhone 4 (iOS), Blackberry Torch 9800 (BlackBerry 6) en de Nexus S (Android). Ook werden verschillende browsers voor computers aangevallen.

De winnaar van Pwn2Own van vorig jaar, Peter Vreugdenhil, meldt dat de uitslag niet perse betekent dat het ene OS makkelijker te hacken is dan het ander. Mogelijk is het besturingssysteem al voorzien van een fix om de hackers buiten de deur te houden. En waarom Android zo moeilijk te hacken was, begrijpt Vreugenhil ook na de wedstrijd nog niet. “We kunnen geen reden bedenken waarom Android moeilijker te hacken zou moeten zijn dan een van de andere doelwitten.”

Safari, Chrome, iPhone, Android en Blackberry gebruiken allemaal WebKit in hun browsers, en dat is precies hoe de iPhone en de Torch zijn aangevallen.

update: RIM waarschuwt BlackBerrygebruikers

RIM, de fabrikant van BlackBerry, waarschuwt zijn gebruikers om het Javascript op de telefoons uit te zetten totdat het veiligheidslek dat de hackers hebben ontdekt is gedicht. RIM waarschuwt dat het lek onbevoegden toegang kan bieden tot de geheugenkaart in de telefoon. Alle opgeslagen informatie ligt dan op straat.

Bron: Wired

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters