Android en Windows Phone 7 onverslagen in hackerswedstrijd

Android en Windows Phone 7 zijn onverslagen gebleven in de hackerswedstrijd Pwn2Own, die dit jaar zijn vijfde editie beleefde. iOS van Apple en het BlackBerry OS werden wel succesvol aangevallen door de hackers.

hacker

De Nexus S was het apparaat dat de hackers dagenlang te grazen probeerden te nemen, maar dat bleek vruchteloos. Ook verschillende WP7-toestellen hielden de ongenode gasten buiten.

Het duurde maar twee dagen voordat de hackers toegang wisten te krijgen tot de besturingssystemen van Apple en BlackBerry. De wedstrijd duurde drie dagen. Toestellen die onderhanden werden genomen waren de Dell Venue Pro (WP7), Apple iPhone 4 (iOS), Blackberry Torch 9800 (BlackBerry 6) en de Nexus S (Android). Ook werden verschillende browsers voor computers aangevallen.

De winnaar van Pwn2Own van vorig jaar, Peter Vreugdenhil, meldt dat de uitslag niet perse betekent dat het ene OS makkelijker te hacken is dan het ander. Mogelijk is het besturingssysteem al voorzien van een fix om de hackers buiten de deur te houden. En waarom Android zo moeilijk te hacken was, begrijpt Vreugenhil ook na de wedstrijd nog niet. “We kunnen geen reden bedenken waarom Android moeilijker te hacken zou moeten zijn dan een van de andere doelwitten.”

Safari, Chrome, iPhone, Android en Blackberry gebruiken allemaal WebKit in hun browsers, en dat is precies hoe de iPhone en de Torch zijn aangevallen.

update: RIM waarschuwt BlackBerrygebruikers

RIM, de fabrikant van BlackBerry, waarschuwt zijn gebruikers om het Javascript op de telefoons uit te zetten totdat het veiligheidslek dat de hackers hebben ontdekt is gedicht. RIM waarschuwt dat het lek onbevoegden toegang kan bieden tot de geheugenkaart in de telefoon. Alle opgeslagen informatie ligt dan op straat.

Bron: Wired

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters