'Android Froyo krijgt automatische applicatie-updates'

Een uitgelekte foto van een HTC Magic die op Android 2.2 zou draaien laat een interessant nieuw vakje zien in de Android Market. Er zou een nieuw vinkje zijn dat automatische updates van een applicatie aan of uit kan zetten.

HTC Magic Android 2.2

Er is al het een en ander gezegd en geschreven over Android 2.2, codenaam Froyo, maar de uiteindelijke specs van het platform zijn nog lang niet te aanschouwen. Een nieuw gerucht beweert nu dat het platform automatische updates voor applicaties zou krijgen. Vorige week lekten er foto’s uit van een HTC Magic die Froyo zou draaien, met een interessant nieuw vinkje erin bij de Android Market. Hiermee zou je automatische updates van een programma dat je gedownload hebt aan en uit kunnen zetten. Updaten gaat nu nog handmatig.

Deze automatische updates zijn niet alleen voor gebruikers erg handig, ook ontwikkelaars kunnen er hun voordeel mee doen. Voor gebruikers betekend het slechts dat je niet elke keer als er een update is op update hoeft te drukken. Voor ontwikkelaars brengt het grotere voordelen met zich mee, namelijk dat de fragmentatie veel minder wordt. Bijna iedereen zal de nieuwste versie van de applicatie draaien, waardoor bijvoorbeeld bij games met een online community compatibiliteitsproblemen van nieuwe functies niet meer aan de orde zijn.

HTC Magic auto updates Froyo

 

Bron: Phone Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. gwystyl2 -

  Dit ziet er uit alsof het alleen mogelijk is om alle programma's te laten updaten of geen enkele. Het lijkt me het mooist als die mogelijkheid er is, maar dat je per applicatie ook kan zeggen of hij automatisch moet updaten.
  Op die manier hoef je auto-update niet uit te zetten als een nieuwe versie van één programma vastloopt.

  1. Dominick -

   Dat klopt ook. Misschien is de tekst daar inderdaad niet duidelijk genoeg in, maar in de foto eronder is in ieder geval duidelijk te zien dat het op de applicatiepagina van Google Maps staat.

   "Hiermee zou je automatische updates van een programma dat je gedownload hebt aan en uit kunnen zetten. " In die zin staat het wel, maar inderdaad niet expliciet 🙁

AirConsole spelletjes

De vijf beste spelletjes voor op tv met je smartphone als controller lees verder

Dit zijn de vijf beste mobiele dating-apps van dit moment lees verder

Pure nostalgie: RuneScape komt naar je smartphone! lees verder

Eindelijk: WhatsAppp maakt terugtrekken berichten mogelijk en meer lees verder

Android O

Poll: op welke versie van Android draait jouw smartphone? lees verder

Pokémon Go

Er is een nieuwe fysieke Pokémon Go accessoire, maar we hebben slecht nieuws lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters