'Android gaat explosief groeien de komende tijd'

Recente onderzoeken laten zien dat Android de laatste maand explosief is gaan groeien. Dit blijkt uit dataverkeer en het aantal nieuwe Android-projecten dat gestart wordt.

Android running droidDat het Android-besturingssysteem succesvol is en behoorlijk snel aan het groeien is was al eerder bekend. Het lijkt er nu ook op dat het Android-besturingssyteem met de recente ontwikkelingen een behoorlijk groei door gaat maken. Met het verschijnen van interessante Android-telefoons zoals de Droid en de introductie van Android 1.6 Donut en 2.0 Eclair lijkt Android steeds meer een interessant platform voor ontwikkelaars te worden. Dit blijkt ook uit onderzoek van Flurry, een data-analysebureau. In de maand oktober zijn er in vergelijking met de vorige maand bijna twee keer zo veel Android-projecten gestart door Android-ontwikkelaars.

Daarnaast heeft Admob onderzoek gedaan naar het dataverkeer van smartphones. Daaruit blijkt dat telefoons met een Android-besturingssysteem in de maand september 17% van het dataverkeer voor hun rekening namen. Dit is een toename van 4% ten opzichte van augustus.

Een kritiekpunt op het Android-platform waren de verdiensten voor Android-ontwikkelaars. Men zou door de opzet van de Android Market minder geneigd zijn om te betalen voor software. Door de toename van de marketing achter het Android-besturingssysteem zal daar volgens Admob binnenkort verandering in komen. Als voorbeeld wordt de reclamecampagne van Verizon genoemd waarmee de Motorola Droid gepromoot wordt.

Android projects start

 

Bron: Gigaom

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters