'Android gaat explosief groeien de komende tijd'

Recente onderzoeken laten zien dat Android de laatste maand explosief is gaan groeien. Dit blijkt uit dataverkeer en het aantal nieuwe Android-projecten dat gestart wordt.

Android running droidDat het Android-besturingssysteem succesvol is en behoorlijk snel aan het groeien is was al eerder bekend. Het lijkt er nu ook op dat het Android-besturingssyteem met de recente ontwikkelingen een behoorlijk groei door gaat maken. Met het verschijnen van interessante Android-telefoons zoals de Droid en de introductie van Android 1.6 Donut en 2.0 Eclair lijkt Android steeds meer een interessant platform voor ontwikkelaars te worden. Dit blijkt ook uit onderzoek van Flurry, een data-analysebureau. In de maand oktober zijn er in vergelijking met de vorige maand bijna twee keer zo veel Android-projecten gestart door Android-ontwikkelaars.

Daarnaast heeft Admob onderzoek gedaan naar het dataverkeer van smartphones. Daaruit blijkt dat telefoons met een Android-besturingssysteem in de maand september 17% van het dataverkeer voor hun rekening namen. Dit is een toename van 4% ten opzichte van augustus.

Een kritiekpunt op het Android-platform waren de verdiensten voor Android-ontwikkelaars. Men zou door de opzet van de Android Market minder geneigd zijn om te betalen voor software. Door de toename van de marketing achter het Android-besturingssysteem zal daar volgens Admob binnenkort verandering in komen. Als voorbeeld wordt de reclamecampagne van Verizon genoemd waarmee de Motorola Droid gepromoot wordt.

Android projects start

 

Bron: Gigaom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Dragao Cell -

  @Bart:
  Ik denk niet dat providers je zal attenderen op de fup alleen door Android. De providers zullen heus wel weten dat een abbo + Android meer zal data verbruiken dan een met Windows Mobile bij normaal gebruik.

  Ik denk overigens dat Android 2.0 echt de doorbraak is van het Android OS. Google's playtime is over, nu zullen ook steeds meer fabrikanten ook toptoestellen met Android uitgaan brengen.
  Als je nu kijkt naar de huidige line-up van Android toestellen dan zie dat je het kwa specs allemaal middenklassers zijn.

  1. Dominick -

   Dat komt ook deels omdat het kan. Windows Mobile is aanzienlijk zwaarder dan Android, waardoor die toestellen ook gewoon een betere chipset etc. moeten hebben.

   1. Dragao Cell -

    Dat zal er ongetwijfeld mee te maken hebben al zijn er midrange op Windows Mobile uitgebracht al waren sommige van deze groots aangekondigd.
    Maar Android is nog steeds een nieuw OS. Een fabrikant zal niet zo snel een toptoestel introduceren op een nieuw OS zoals Android. Omdat een nieuw OS altijd gepaard gaat met fouten. Een toestel groots aangekondigen kost veel geld en energie. En het risico dat er iets fout is gewoon te groot.
    Ook zal het mij niet verbazen dat de fabrikanten het eerste jaar hebben gebruikt puur om te testen. Natuurlijk zal men dit niet openbaar gaan maken.

    Het klopt dat Android ook een wat lichtere OS is dan Windows Mobile maar dit komt meer door de samenstelling van het OS. Windows Mobile 6.0 en 6.1 zijn nog gericht voor oa. toestellen zonder (volledig) touchscreens. 6.5 daarin tegen is wat meer gericht op touch maar is nog steeds gebaseerd op 6.1 en 6.0
    Windows Mobile 7.0 is hopelijk ook geheel opnieuw samengesteld. Waardoor het hopelijk ook lichter en makkelijker in elkaar zit.

 2. rod -

  Hans, als dat het enige is wat je uit het bericht haalt heb je de strekking niet helemaal begrepen 🙂

  Wat betreft die datastroom valt het wel mee. Ik heb zelf de nodige apps die voor dataverbruik zorgen (dmv automatische updates ed), maar als ik dat gewoon z'n gang laat gaan kom ik bij lange na niet aan de datalimiet. Als je geen data-abonnement hebt, dan kan het duur worden.. maar anders dan valt het nauwelijks op. Zo werkt een smartphone nou eenmaal.

 3. Bart Vuijk -

  Ik heb een HTC Hero die op Android draait. Dat Android als vanzelf een dikke datastroom genereert, heb ik sinds de aanschaf van deze telefoon goed door.

  Voortdurend is het apparaat bezig met contact houden met van alles en nog wat: de Google Calendar die ik druk gebruik, emails die om de zoveel tijd worden binnengehaald, maar er is nog meer data waar ik niet echt de hand op kan leggen.

  Andere gebruikers in het HTC Hero forum op Tweakers melden soortgelijke ervaringen en sommigen zijn bang dat hun provider de fair use policy van stal zal halen om hun 'excessieve datagebruik' te bestraffen door rekeningen te sturen of de verbinding af te knijpen.

  Wat mij stoort zijn twee dingen: de kennelijk ongebreidelde datastroom die er uit zo'n Android telefoon komt, iets waar je nauwelijks invloed op hebt tenzij je alle verbindingen uitzet, en de prehistorische houding van de telecomproviders die deze telefoons wel verkopen, maar terugschrikken voor het datagebruik dat die moderne dingen nu eenmaal met zich meebrengen.

  Ze kunnen hun borst wel natmaken, want er komen nog veel meer van die mooie telefoons aan.;)

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters