Android-gebruik breidt zich verder uit

In een nieuw meetrapport van AdMob blijkt dat de groei van het Android-besturingssysteem nog steeds doorzet. Zo is het gebruik van Android-telefoons in december ten opzichte van oktober bijna verdubbeld.

AdMob levert advertenties voor mobiele apparaten, en analyseert periodiek hoe vaak deze opgevraagd worden, en trekt daar leuke conclusies uit. Uit nieuwe gegevens blijkt dat er steeds meer mensen gebruikmaken van een Android-telefoon. Alhoewel het al lang bekend is dat het Android-besturingssysteem aan marktaandeel wint en steeds bekender wordt onder de consumenten, lijkt er vooralsnog ook geen grens aan de groei te zitten. Uit meetgegevens van AdMob blijkt dat het gebruik van Android-telefoons in december ten opzichte van oktober bijna verdubbeld is. In totaal werden er meer dan een miljard advertenties opgevraagd in de maand december. Door in slechts twee maanden tijd het gebruik van het opensourcebesturingssysteem te laten verdubbelen zet Google uitstekende prestaties neer. Verwacht wordt dat de groei in 2010 alleen maar doorzet, onder andere door de introductie van de Sony Ericsson X10 en de langverwachte Nexus One van Google zelf.

Tevens blijkt er uit de gegevens van AdMob dat er steeds meer diversiteit komt in de gebruikte Android-telefoons. Waar het eerst vooral HTC was dat de klok sloeg, gaan steeds meer fabrikanten zich bemoeien met Android, en dat is duidelijk in de gegevens terug te zien. In december hadden zeven verschillende toestellen een belangrijk aandeel in het totale gebruik, terwijl dat in oktober er maar drie waren. Dat andere fabrikanten dan HTC ook succesvol kunnen zijn bewijst Motorola. Met zijn Droid-telefoon genereerde de fabrikant 30% van alle opgevraagde advertenties.

Android handset distribution Admob

 

Bron: AdMob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters