Android-gebruikers maken Windows Phone Zunespeler na

Het ‘kale’ Android wordt door bijna alle fabrikanten die Android-telefoons maken al flink veranderd, en op XDA Developers kunnen ze er ook wat van. Zo is er een groep Android-gebruikers die zijn best doet om Android zoveel mogelijk onder een Windows Phone 7-schil te laten verdwijnen.

Zune

Ze slagen daar aardig in, bewijst een filmpje. De kennelijk jaloerse Android-fans hebben de UI gekopieerd als mediaspeler (in de Android Market te krijgen, de naam: Launcher 7) en ook is het homescreeen al eens eerder in een WP7-versie gewijzigd door dezelfde ontwikkelaar.

In de video is een echt WP7 toestel te zien naast een Androidtelefoon met de nep-Windows Phone-user interface. Het ziet er hetzelfde uit en functioneert ook net als de Zune player in de Windows telefoons.

De functies zijn grotendeels aanwezig, hoewel de fake-WP7 mediaspeler nog in de alpha-fase verkeert. Iets dat bijvoorbeeld nog mist is een naam ervoor, en natuurlijk de echte integratie met de Zune software die een WP7-telefoon wel biedt maar de fake-UI niet. Wie een Android-telefoon heeft en het ook eens wil proberen, kan de apk hier downloaden. Inmiddels zijn de knutselaars al bezig om Honeycomb in Windows Phone te veranderen.

Bron: WM Poweruser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. elias -

    Ik heb hem geïnstalleerd op myn xperia arc. Alleen moest ik hiervoor unde instellingen 'toepassingen van onbekende bronnen' aanvinken. Ik hoop dat ik nu geen virussen zal krijgen! Maar de mediaspeler is wel echt mooi gedaan!

    1. Dominick -

      Nee, je hoeft niet bang te zijn voor virussen. Er kunnen geen applicaties geïnstalleerd worden zonder dat jij het weet (natuurlijk kan je zelf een malafide applicatie installeren, maar dat kan ook via de Android market gebeuren)

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters