Android-gebruikers maken Windows Phone Zunespeler na

Het ‘kale’ Android wordt door bijna alle fabrikanten die Android-telefoons maken al flink veranderd, en op XDA Developers kunnen ze er ook wat van. Zo is er een groep Android-gebruikers die zijn best doet om Android zoveel mogelijk onder een Windows Phone 7-schil te laten verdwijnen.

Zune

Ze slagen daar aardig in, bewijst een filmpje. De kennelijk jaloerse Android-fans hebben de UI gekopieerd als mediaspeler (in de Android Market te krijgen, de naam: Launcher 7) en ook is het homescreeen al eens eerder in een WP7-versie gewijzigd door dezelfde ontwikkelaar.

In de video is een echt WP7 toestel te zien naast een Androidtelefoon met de nep-Windows Phone-user interface. Het ziet er hetzelfde uit en functioneert ook net als de Zune player in de Windows telefoons.

De functies zijn grotendeels aanwezig, hoewel de fake-WP7 mediaspeler nog in de alpha-fase verkeert. Iets dat bijvoorbeeld nog mist is een naam ervoor, en natuurlijk de echte integratie met de Zune software die een WP7-telefoon wel biedt maar de fake-UI niet. Wie een Android-telefoon heeft en het ook eens wil proberen, kan de apk hier downloaden. Inmiddels zijn de knutselaars al bezig om Honeycomb in Windows Phone te veranderen.

Bron: WM Poweruser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. elias -

    Ik heb hem geïnstalleerd op myn xperia arc. Alleen moest ik hiervoor unde instellingen 'toepassingen van onbekende bronnen' aanvinken. Ik hoop dat ik nu geen virussen zal krijgen! Maar de mediaspeler is wel echt mooi gedaan!

    1. Dominick -

      Nee, je hoeft niet bang te zijn voor virussen. Er kunnen geen applicaties geïnstalleerd worden zonder dat jij het weet (natuurlijk kan je zelf een malafide applicatie installeren, maar dat kan ook via de Android market gebeuren)

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters