Android-gebruikers maken Windows Phone Zunespeler na

Het ‘kale’ Android wordt door bijna alle fabrikanten die Android-telefoons maken al flink veranderd, en op XDA Developers kunnen ze er ook wat van. Zo is er een groep Android-gebruikers die zijn best doet om Android zoveel mogelijk onder een Windows Phone 7-schil te laten verdwijnen.

Zune

Ze slagen daar aardig in, bewijst een filmpje. De kennelijk jaloerse Android-fans hebben de UI gekopieerd als mediaspeler (in de Android Market te krijgen, de naam: Launcher 7) en ook is het homescreeen al eens eerder in een WP7-versie gewijzigd door dezelfde ontwikkelaar.

In de video is een echt WP7 toestel te zien naast een Androidtelefoon met de nep-Windows Phone-user interface. Het ziet er hetzelfde uit en functioneert ook net als de Zune player in de Windows telefoons.

De functies zijn grotendeels aanwezig, hoewel de fake-WP7 mediaspeler nog in de alpha-fase verkeert. Iets dat bijvoorbeeld nog mist is een naam ervoor, en natuurlijk de echte integratie met de Zune software die een WP7-telefoon wel biedt maar de fake-UI niet. Wie een Android-telefoon heeft en het ook eens wil proberen, kan de apk hier downloaden. Inmiddels zijn de knutselaars al bezig om Honeycomb in Windows Phone te veranderen.

Bron: WM Poweruser

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters