Android Gingerbread voor Optimus 3D Speed komt in december

LG is van plan om de LG Optimus 3D Speed aan het eind van het jaar te voorzien van Android Gingerbread. De LG Optimus 2X Speed zal de update waarschijnlijk in september tegemoet kunnen zien.

Zo laat LG desgevraagd aan All About Phones weten. Volgens woordvoerster Sabrina Eilers heeft LG momenteel in de planning staan dat de Gingerbread-update voor de net vrijgegeven LG Optimus 3D Speed rond december naar consumenten komt. De Optimus 3D Speed is net een klein maandje in de verkoop in ons land, maar loopt momenteel nog op Android 2.2. LG heeft al tijdens de bekendmaking van het toestel laten weten dat het op den duur met een Android 2.3-update zal gaan komen, echter heeft de producent nooit laten weten wanneer precies.

Consumenten die op de Optimus 2X Speed update zitten te wachten moeten nog eventjes geduld opbrengen. Volgens Eilers zal LG eind volgende maand de update beschikbaar stellen voor deze smartphone. Onduidelijk is nog waarom de fabrikant relatief laat met de Android-updates komt voor haar toestellen, maar desondanks zijn ze wel onderweg. Onduidelijk is ook nog of de updates via de computer geïnstalleerd dienen te worden of via een OTA-update. Onze review van de LG Optimus 3D Speed kan hier teruggelezen worden.

LG heeft ook bekend gemaakt dat de LG Optimus Black, Optimus 2X Speed en de Optimus 3D Speed de beschikking krijgen over een zogenaamde remote call-applicatie. Dankzij deze applicatie kan de helpdesk van LG met goedkeuring van de consument inbellen op een toestel en vervolgens een diagnose stellen van eventuele problemen met de smartphone. In Nederland was de applicatie al op de Optimus 2X Speed te vinden, maar de service achter de applicatie is nu ook uitgebreid. Volgens LG hoeven klanten nu minder vaak naar de winkel aangezien ze nu beter via de helpdesk geholpen kunnen worden.

LG Optimus 3D Speed 
Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters