Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten

Eén van de highlights van het Google I/O keynote evenement van vandaag was een aangepaste versie van de aankomende Android O update: Android Go. Deze versie is voornamelijk bedoeld voor opkomende landen, waarin de toestellen over het algemeen minder krachtig zijn. Android Go zou zelfs werken op toestellen met 512MB aan werkgeheugen.

Android Go met aangepaste apps

Het aangepaste systeem komt met een serie speciale apps, welke minder RAM verbruiken dan de gebruikelijke versies van de applicaties. De apps zijn onder andere lichter omdat deze uitgerust zijn met features welke ook minder data verbruiken. Een voorbeeld is het downloaden van YouTube video’s via een wifi verbinding. Gebruikers van Android Go zullen bijvoorbeeld ook de mogelijkheid hebben om video’s rechtstreeks naar andere toestellen te versturen zonder dat daar een internetverbinding voor nodig is.

Android Go

Makkelijk verbruikte data bijhouden

Ook kan er met Android Go makkelijk bijgehouden worden hoeveel data er daadwerkelijk wordt verbruikt. In veel opkomende landen werken providers veel met prepaid kaarten. Het is daarom belangrijk om de verbruikte data goed in de gaten te houden. Om mensen in die landen te helpen staat de data besparingsmodus in Google Chrome standaard aan. Ook is de mogelijkheid ingebouwd om via de settings de prepaid kaart direct te kunnen opladen.

Gboard met fonetisch typen

Verder wordt Android Go geleverd met een uitgebreide versie van het Google toetsenbord Gboard. Het toetsenbord ondersteunt meer dan 190 talen, waarbij ook fonetisch getypt kan worden. Hierbij kunnen worden automatisch vertaald worden naar een ander schrift.

Android Go

Speciale features voor ontwikkelaars

Ook developers hebben meer features gekregen met het systeem. Er zijn onder andere kant en klare instellingen om apps te optimaliseren voor de minder geavanceerde Android Go smartphones. Uiteraard hebben de Android Go toestellen ook toegang tot het hele aanbod van de Google Play Store. Maar met de speciale tools kunnen apps worden gemaakt, welke beter werken op de Android toestellen. Check ook alle nieuwe functies van Android O!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
OnePlus 5 Apple iPhone 8

Zo ziet de iPhone 8 eruit als het scherm aan staat lees verder

Pixel 2 toestell lijkt op originele Pixel

Specificaties Pixel 2 en Pixel XL 2 duiken op lees verder

HTC U11 Edge Sense

HTC toont nieuwe functies Edge Sense op HTC U11 lees verder

Huawei Mate 10 opvolger van Mate 9

Flink aantal details Huawei Mate 10 duiken op lees verder

OnePlus 3T goud

Nieuwe kleur OnePlus 5 wordt binnenkort geïntroduceerd lees verder

Apple geheime project diabetici

Bekende lekker onthult uiterlijk Apple iPhone 8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters