Android groeit door naar 700.000 activeringen per dag

Android topman Andy Rubin heeft via Google+ laten weten dat het bedrijf elke dag 700.000 nieuwe toestelen activeert op een netwerk. Hiermee groeit Android hard door en is de verwachting dat de 1 miljoen per dag nog voor de zomer gehaald zal worden.

De nieuwe cijfers zijn door Andy Rubin, verantwoordelijk en oprichter van Android binnen Google, via zijn sociale profiel naar buiten gebracht. Duidelijk is hierdoor dat Android nog steeds in een stroomversnelling zit. Zo was het aantal activeringen in april 2010 nog maar 60.000 stuks per dag. Een jaar later was dit aantal al opgeklommen tot 400.000 stuks. En inmiddels een half jaar later zitten wel al op 700.000 stuks.

Het succes van Android lijkt momenteel geen grenzen te kennen en de verwachting is dat dit aantal hard zal doorgroeien het komende jaar. Ondanks grotere concurrentie van Windows Phone en iOS, heeft Android nog steeds de belangrijkste positie binnen Samsung, HTC, Sony Ericsson en LG. De verwachting is dat het aantal activeringen per dag rond de zomer van 2012 door de 1 miljoen zal gaan. Volgens Rubin zijn bij het aantal activeringen niet de teruggebrachte toestellen mee gerekend die opnieuw verkocht worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Angelo -

   Alle regeringen, multinationals, leider liegen beste smoking. Zelfs de krant die je s`morgens leest klopt maar half. Maar goed, waar maak jij uit op dan ik een windows fan boy ben? Draag android een warm hard toe, maar kan helaas niet op het OS vertrouwen. Heb geen voorkeur kwa merk, OS.

 1. Angelo -

  Nog effe wat.. haha.. Noka en Samsung moeten hun fabrieken flink laten pompen om 100 miljoen toestellen er per jaar uit te krijgen. De rest haalt dit nog ineens. Android zou er 100miljoen op 8a9 maanden verkopen.. ?

 2. Angelo -

  Bull. 700000 is een kwart miljard per jaar.. als je de aantallen per dag gaat vermenigvuldigen van voorgaande maanden / jaren.. dan zit je al op meer dan de halve wereld bevoling.hahahaha Dat mensen deze publicatie`s van google geloven zeg.. haha Ruim een derde van de wereld bevolking heeft niet te eten en nog een derde heeft maar 1 op de drie a vijf mensen een mobiel. Android is zeker de grootste maar heb van deze cijfers sowieso nooit niets geloofd.

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters