Android groeit door naar 700.000 activeringen per dag

Android topman Andy Rubin heeft via Google+ laten weten dat het bedrijf elke dag 700.000 nieuwe toestelen activeert op een netwerk. Hiermee groeit Android hard door en is de verwachting dat de 1 miljoen per dag nog voor de zomer gehaald zal worden.

De nieuwe cijfers zijn door Andy Rubin, verantwoordelijk en oprichter van Android binnen Google, via zijn sociale profiel naar buiten gebracht. Duidelijk is hierdoor dat Android nog steeds in een stroomversnelling zit. Zo was het aantal activeringen in april 2010 nog maar 60.000 stuks per dag. Een jaar later was dit aantal al opgeklommen tot 400.000 stuks. En inmiddels een half jaar later zitten wel al op 700.000 stuks.

Het succes van Android lijkt momenteel geen grenzen te kennen en de verwachting is dat dit aantal hard zal doorgroeien het komende jaar. Ondanks grotere concurrentie van Windows Phone en iOS, heeft Android nog steeds de belangrijkste positie binnen Samsung, HTC, Sony Ericsson en LG. De verwachting is dat het aantal activeringen per dag rond de zomer van 2012 door de 1 miljoen zal gaan. Volgens Rubin zijn bij het aantal activeringen niet de teruggebrachte toestellen mee gerekend die opnieuw verkocht worden.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters