Android groeit harder – ADV

TechCrunch is een invloedrijk technologie-weblog. Zij zetten uiteen waarom Android terrein lijkt te winnen op iOS. Samengevat betekent dat Google meer telefoons verkoopt dan Apple op dit moment. TechCrunch legt uit waarom die ontwikkeling belangrijk is.

Gesloten ecosysteem

Apple heeft met iMessage een systeem waarin Apple gebruikers snel en gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren. Dat was ooit een belangrijke feature, maar nu WhatsApp en Telegram onafhankelijk van het soort telefoon of computer werken is dat heel snel in waarde aan het verminderen. Ze gaan zelfs zover om Apple met Blackberry te vergelijken. Dit omdat BlackBerry Messenger ooit een van de voornaamste features was van het merk.

Fragmentatie van Android wordt minder

Android was ooit het besturingssysteem met tientallen versies. Mobiele telefoon fabrikanten waren traag met updates en sommige telefoons werden al snel niet meer ondersteund. Dat betekende dat er veel verschillende Android-versies voorkwamen. Dit is snel minder aan het worden. De updates via de fabrikanten Samsung, LG, Sony en vele anderen lopen sneller. De populariteit van de Nexus toestellen en tablets en toestellen die via Google worden verkocht stijgt nog steeds. Deze zijn altijd voorzien van de nieuwste Android versie en worden via Google geüpdatet.

Telefoon zonder abonnement

Steeds meer providers koppelen het abonnement los van de mobiele telefoon. Toestellen aan de bovenkant van de markt, zoals iPhones en duurdere Android modellen merken onmiddellijk dat de consument minder bereid is om de portemonnee te trekken voor een nieuw toestel. Goedkopere toestellen worden steeds populairder. De kwaliteit van de telefoons stijgt ook aan de onderkant van de markt flink.

Google desktop

Google heeft een eigen OS, het draait met name op de Chromebooks, echter kun je een oude laptop ook nieuw leven inblazen met Chrome OS, dat gewoon te downloaden is. Het besturingssysteem heeft wereldwijd slechts een 3% marktaandeel maar dat kan heel rap gaan groeien als er meer integratie plaats gaat vinden met Android. Bij Techcrunch zien ze de ontwikkeling waarin alles Cloud-based is. Googe heeft al een aantal applicaties draaien zoals Docs, Drive, Spreadsheets en nog veel meer. Hierin is enkel internetverbinding vereist. Zoals veel services is hier de browser de toegang tot de applicatie.

Wil je meer weten over welke mobiele telefoon het beste voor je is? Of heb je een kapot scherm of een accu die niet meer wil laden? Ga dan eens langs bij Smartrepair. Er zit vast een Smartrepair bij je in de buurt. Zoals Smartrepair Almere bijvoorbeeld.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters