Android heeft bijna helft marktaandeel in VS, Windows Phone 6 verlaat de markt met 3% aandeel

Canalys heeft een raport uitgebracht over de smartphonemarkt, en dan vooral die in Amerika. Hoewel Symbian wereldwijd nog marktleider is, is de positie van koploper in Amerika door Android overgenomen. Het verouderde Windows Phone 6 kwam op 3% marktaandeel uit.

Windows Phone 7 werd vorige maand op de markt gezet en vervangt daarmee definitief Windows Phone 6. Het oude platform van Microsoft was ooit een van de leidende besturingssystemen, maar is inmiddels niet erg gewild meer. Desondanks wist het systeem, in Amerika althans, zijn levensloop met 3% marktaandeel af te sluiten. Dat is nog steeds goed voor een top 5-plaats.

Windows Phone 7 moet dat cijfer flink gaan opkrikken het komende jaar. Daarvoor werden een groot aantal toestellen aangekondigd, waaronder de Omnia 7 van Samsung die we pas nog positief beoordeelden in een review. En niet alleen wij hebben er vertrouwenin, ook Canalys ziet Windows Phone 7 zitten. Wel zegt het onderzoeksbureau dat er snel nieuwe talen ondersteund moeten gaan worden. Nederlands wordt momenteel nog niet ondersteund door WP7.

Grote winnaar was, zoals verwacht, Android. Het systeem van Google heeft inmiddels een marktaandeel van 44% opgebouwd in de Amerikaanse markt en staat daarmee ferm aan kop. De verkopen van Android-toestellen groeiden, wereldwijd, het afgelopen jaar met 1309% tot 20 miljoen toestellen in het derde kwartaal. Daarvoor heeft het platform een hele schare toestellen achter zich, in alle prijssegmenten voor smartphones.

Wereldwijd is het echter nog steeds Symbian dat aan de touwtjes trekt, hoewel dat systeem in Amerika niet eens in de top 5 te bekennen valt. Vooral de opkomende markten zijn nog een goede afzetmarkt voor Symbian, waarbij vooral goedkope toestellen als de Nokia 5230 het goed doen.

Canalys smartphone verkopen Q3 2010 VS 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Mauricio -

  Zolang nokia midrange toestellen blijft uitbrengen op symbian zullen ze nog lange tijd marktleider blijven. Binnen het high end segment lijkt mij symbian ten dode opgeschreven. Ben benieuwd wat Meego doet

 2. crim -

  Grappig dat Symbian hier helemaal niet terug komt en wereldwijd gewoon nummer 1 is. Worden er in Amerika veel duurdere telefoons gekocht soms?

  Heet Windows Phone 6 trouwens niet gewoon Windows Mobile 6? De naam Windows Phone is volgens mij pas geïntroduceerd bij Windows Phone 7.

  1. Dominick -

   De naam van Windows Phone/Mobile zijn inderdaad meer discussies over, maar het is echt vanaf versie 6.5 Windows Phone gaan heten en toen zijn naar mijn weten ook de 6.0/6.1 Windows Phone gaan heten.

   Volgens mij worden er in Amerika gewoon nauwelijks Symbian-toestellen op de markt gezet. Enige die ik me kan herinneren zijn de Nuron (5230) en Surge (6760), maar die paar toestellen ga je niet veel marktaandeel halen.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters