Android Honeycomb gepresenteerd op Motorola tablet

Andy Rubin, de geestelijk vader van het mobiele besturingssysteem Android van Google, presenteerde vannacht de nieuwe Android-versie Honeycomb op een tablet van Motorola.

Motorola Honycomb tablet

Terwijl de inkt van het nieuws over de officiële presentatie van Android Gingerbread op de Nexus S-telefoon van Samsung nauwelijks droog is, onthulde hij sommmige interessante features van zowel de tablet als het nieuwe besturingssysteem, waar tot nu toe weinig meer van bekend was dan dat het speciaal gericht was op tablets. Dat deed hij tijdens het D: Dive Into Mobile evenement. Waar Rubin tot verrassing van zijn publiek ineens een tablet uit een hoesje haalde.

De vraag werd aan Rubin gesteld of Honeycomb alleen maar voor tablets is bedoeld, of ook voor smartphones. Hij antwoordde: ,,voor allebei.”

Op de vraag wanneer Honeycomb zijn release zal beleven, antwoordde Rubin: ,,Ergens volgend jaar.”

Over de Motorola tablet waar Rubin het nieuwe OS op presenteerde, is weinig meer bekend dan dat het een dualcore 3D-processor heeft van NVidia. Het apparaat heeft de mogelijkheid om te videochatten. De vier standaard bedieningsknoppen van elke Android-smartphone zitten er niet op (Home, Menu, zoeken en terug). Het apparaat lijkt nog het meest op een iPad.

Honeycomb lijkt in weinig meer op het Android dat nu op smartphones staat. Het OS is flink aangepast aan het grotere formaat van een tablet. Ook Google’s andere software, zoals Gmail, is aangepast aan het grotere scherm.

Motorola Honycomb tablet

 

Motorola Honycomb tablet

 

Motorola tablet

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Piet -

  @Daann0 als ze klik mij titels gaan gebruiken dat geld het zoek een baan nog steeds.

  @snor & @Steve-vanM ja daar maak ik mij druk om, problemen mee:S

  @snor ik heb geen zin in registratie teveel persoon's gevoelige informatie die ik moet invullen

  1. Danijel -

   De titel dekt geheel de lading en daarnaast staat er nog een alinea voor de zekerheid onder in onze RSS en FP met meer info over de inhoud van het bericht. Dus geen extra aantrekkelijke titel imho 🙂

 2. Piet -

  Even twee klachten voor de geinteresseertde:
  1. Zoek een baan, en voer hem goed uit. Google presenteerde GINGERBREAD niet honeycomb.
  2. Jullie sluiten mensen uit van reageren. Wat dacht je van mensen die Jet en Jan heten zijn die uitgesloten van reageren, waarom moet mijn naam persé 4 letters zijn.:S en ik wil niet de eerste letter van me achternaam gebruiken want dan klink ik net een crimineel.

  1. Danijel -

   Dude, Google heeft gisteren Gingerbread aangekondigd en kort erna heeft dus de topman van Android ook Honeycomb laten zien/aangekondigd. Leer lezen.

   1. Snor -

    Inderdaad, voordat je mensen gaat beledigen ("zoek een baan, en voer hem goed uit") mag je eerst wel eens het artikel in zijn geheel lezen. En over punt 2 kan je natuurlijk heel moeilijk gaan doen, maar het gaat hier om een gebruikersnaam, dit hoeft dus niet je eigen voornaam te zijn. [En als je toch je eigen 3-letter naam wil gebruiken kun je je ook registreren, dan is 3 letters namelijk het minimum]

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters