Onderzoek: Android-gebruikers zijn loyaler dan iOS-gebruikers

Het hele Android vs iOS debat blijft hevig voortwoeden. Fanboys voeren anno 2018 nog altijd een hevige strijd op sociale media. Ook bij WANT is dat duidelijk te merken. Content waarin een iPhone met een Android flagship wordt vergeleken, scoort altijd beter. Juist in dat licht is een nieuw onderzoek van Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) zo interessant. Het Amerikaanse onderzoeksbureau heeft de loyaliteit van Android- en iOS-gebruikers vergeleken.

iOS-gebruikers minder loyaal dan Android-gebruikers

En wat blijkt? Android-gebruikers zijn trouwer aan hun merk, dan iOS-gebruikers. Sterker nog, de loyaliteit bij Android-gebruikers is sinds 2016 fors aan het stijgen, en is nog nooit zo hoog geweest als nu. Maar hoe meet je zoiets? Het bureau heeft bekeken wat voor percentage in 2017 bij hetzelfde besturingssysteem bleef, tijdens het kopen van een nieuwe telefoon. Dan hebben we het dus over Amerikaanse consumenten. 91 procent van alle Android-gebruikers kocht gewoon weer een Android smartphone. Aan Apple’s kant kwam dat neer op 86 procent.

Samsung Galaxy S9

Een redelijk klein verschil dus. Bovendien heb je qua Android smartphones veel meer keuze. Vind je de nieuwe iPhones niet tof? Dan heb je pech. Dat verschil daargelaten, valt vooral op hoe hoog deze percentages liggen. Anno 2018 zijn consumenten helemaal vastgeroest in hun besturingssysteem. Hun ecosysteem. Je hebt geïnvesteerd in apps, gegevens opgeslagen in de cloud en hardware gekocht die ermee samenwerkt. Al helemaal met de focus op smarthome producten van veel fabrikanten. De kans dat je nog overstapt, lijkt dus alsmaar kleiner te worden.

Overigens wijst het onderzoeksbureau erop, dat meer Android-gebruikers overstappen naar iOS, dan andersom. Die kale percentages zeggen dus lang niet alles. Ach, een ding is zeker. Welke kant je ook kiest, je kunt op een degelijke gebruikservaring rekenen. Dat was vijf jaar geleden wel anders. Ben je nog op zoek naar een nieuw toestel? In onze Telekoopwijzer helpen we je een handje. In elke prijsklasse zetten we de beste smartphones op een rijtje. Zowel met iOS, als met Android!

🔥Lees ook: OnePlus 6 verslaat concurrentie in benchmarktest

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters