'Android KitKat geoptimaliseerd voor low end smartphones en smartwatches'

De aanstaande nieuwe versie van Android, 4.4 KitKat, is geoptimaliseerd voor telefoons met lagere specificaties, Smart TV’s en smartwatches. Dankzij efficiënter geheugenbeheer zal KitKat beter functioneren op apparaten met minder RAM en dankzij de ondersteuning van drie nieuwe soorten sensoren is KitKat gereed voor implementatie op smartwatches en andere wearables. Dit meldt Android-kenner Amir Efrati op basis van vertrouwelijke documenten die Google naar haar partners heeft gestuurd.

Amir Efrati heeft hand weten te leggen op een vertrouwelijk document dat Google naar fabrikanten van Android-apparaten heeft gestuurd, waarin zij uitlegt dat KitKat is geoptimaliseerd voor apparaten met lagere specificaties. Belangrijk speerpunt daar bij is de optimalisatie van het geheugengebruik. Google zou het geheugengebruik van het alle facetten van het besturingssysteem hebben gestroomlijnd. Daarnaast gaat zij ontwikkelaars tools aanbieden om hun applicaties werkend te krijgen op apparaten met minder geheugen zodat zelfs Android-devices met 512MB RAM die applicaties kunnen draaien.

Andere belangrijke innovatie die Android 4.4 KitKat met zich mee brengt is de betere ondersteuning voor smartwatches en andere wearables. Om dat te bewerkstelligen biedt de nieuwe Android versie een nieuwe fullscreen-modus die waarschijnlijk uitkomst zal bieden voor apparaten met kleinere schermen zoals smartwatches. Daarnaast biedt KitKat ondersteuning voor een drietal nieuwe sensoren; een zogenaamde ‘geomagnatic rotation vector’, een stappen-detector en een stappenteller. Die sensoren zullen niet alleen nuttig zijn voor de fitness-toepassingen op wearables, ze zouden Google ook kunnen helpen met het beter in kaart brengen van de interieuren van gebouwen. Momenteel is het erg lastig om de binnenkant van een gebouw in kaart te brengen omdat GPS-signalen niet accuraat genoeg zijn maar met het gebruik van stappentellers en andere sensoren kan Google nauwkeurigere route-informatie binnenshuis bieden.

Ondanks dat er al legio informatie over Android 4.4 KitKat is uitgelekt heeft Google nog niet bekend gemaakt wanneer de nieuwe versie van haar besturingsysteem beschikbaar zal zijn. Naar alle waarschijnlijkheid zal de update geïntroduceerd worden bij de onthulling van de Nexus 5-telefoon maar wanneer dat plaats moet vinden is ook nog niet bekend. Volgens de laatste geruchten zal Google aanstaande vrijdag haar nieuwe vlaggenschip aankondigen.

'Android KitKat geoptimaliseerd voor low end smartphones en smartwatches' kitkat android chocolate robots 

Bron: Jessica Lessin

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters