Android Lollipop is het meest gebruikte Google besturingssyteem

Android Lollipop is de populairste versie van Googles mobiele besturingssysteem, de voorganger heette Kitkat, Kitkat was tot vorige maand het grootste besturingssysteem van Google.

Android Lollipop enorm gegroeid

Android statistiek
De verschillende updates en percentage van Android

Android Lollipop verscheen in november 2014, het duurde zestien maanden voordat Lollipop uitgroeide tot het grootste besturingssyteem. De versie Kitkat 4,4 was het allergrootste met 34,3 procent van alle apparaten, totdat Lollipop kwam en dit overnam, Lollipop draait nu op 36,1 procent van alle Android apparaten. Android heeft zes maanden geleden in oktober de nieuwste update uitgebracht, Android Marshmallow. Die draaide vorige maand nog maar op één procent van alle Android apparaten, maar is in maart met meer dan 100 procent gegroeid en draait nu op 2,3 procent van de Android apparaten. Android Marshmallow wordt steeds meer geüpdatet en zal blijven groeien.

Android Lollipop
De verschillende versies van Android, nog zonder Marshmallow

Oudere Android versies

Android 0.9
Android 0.9 de Alpha voorganger van Cupcake

Naast Marshmallow, Lollipop en Kitkat zijn er ook nog een aantal oudere versies. Er is de versie Jelly Bean 4.1, 4.2 en 4.3 die halverwege 2012 werd gelanceerd. Jelly Bean wordt door 22,3 procent gebruikt. Ice Cream Sandwich heeft 2,3 procent terwijl het oudere Gingerbread 2,6 procent aandeel heeft, Froyo heeft 0,1 procent.

Android snoep

De namen die Google voor hun Android besturingssystemen gebruikt zijn altijd lekker zoet en zijn meestal snoep of een dessert. Ook loopt het in alfabetische volgorde op. De gekte begon in 2009 toen Cupcake 1.5 uitkwam de volgende updates volgde, Donut, Éclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat, Lollipop en nu Marshmallow. Voor het publiek begon het bij Cupcake maar waar zijn A en B? Heel simpel, A en B waren Alpha’s die nog niet goed genoeg waren volgens Google om ze weg te geven aan het publiek. Welke versie na Marshmallow volgt is nog niet duidelijk, maar wij gokken op Andoid Nougat

Bron: Android.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters