Android Lollipop is het meest gebruikte Google besturingssyteem

Android Lollipop is de populairste versie van Googles mobiele besturingssysteem, de voorganger heette Kitkat, Kitkat was tot vorige maand het grootste besturingssysteem van Google.

Android Lollipop enorm gegroeid

Android statistiek
De verschillende updates en percentage van Android

Android Lollipop verscheen in november 2014, het duurde zestien maanden voordat Lollipop uitgroeide tot het grootste besturingssyteem. De versie Kitkat 4,4 was het allergrootste met 34,3 procent van alle apparaten, totdat Lollipop kwam en dit overnam, Lollipop draait nu op 36,1 procent van alle Android apparaten. Android heeft zes maanden geleden in oktober de nieuwste update uitgebracht, Android Marshmallow. Die draaide vorige maand nog maar op één procent van alle Android apparaten, maar is in maart met meer dan 100 procent gegroeid en draait nu op 2,3 procent van de Android apparaten. Android Marshmallow wordt steeds meer geüpdatet en zal blijven groeien.

Android Lollipop
De verschillende versies van Android, nog zonder Marshmallow

Oudere Android versies

Android 0.9
Android 0.9 de Alpha voorganger van Cupcake

Naast Marshmallow, Lollipop en Kitkat zijn er ook nog een aantal oudere versies. Er is de versie Jelly Bean 4.1, 4.2 en 4.3 die halverwege 2012 werd gelanceerd. Jelly Bean wordt door 22,3 procent gebruikt. Ice Cream Sandwich heeft 2,3 procent terwijl het oudere Gingerbread 2,6 procent aandeel heeft, Froyo heeft 0,1 procent.

Android snoep

De namen die Google voor hun Android besturingssystemen gebruikt zijn altijd lekker zoet en zijn meestal snoep of een dessert. Ook loopt het in alfabetische volgorde op. De gekte begon in 2009 toen Cupcake 1.5 uitkwam de volgende updates volgde, Donut, Éclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat, Lollipop en nu Marshmallow. Voor het publiek begon het bij Cupcake maar waar zijn A en B? Heel simpel, A en B waren Alpha’s die nog niet goed genoeg waren volgens Google om ze weg te geven aan het publiek. Welke versie na Marshmallow volgt is nog niet duidelijk, maar wij gokken op Andoid Nougat

Bron: Android.com

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters