Android-malware groeit nog harder dan het OS zelf

Juniper Networks heeft cijfers bekendgemaakt over de groei van malware voor Android. Het aantal malifide apps is gegroeid met maar liefst 400 procent.

Android piraat

De potentiële bedreigingen voor mobiele technologie, noemt Juniper zijn onderzoek. Mobiele apparaten van zowel consumenten als bedrijven zijn een gevoelig doelwit voor dergelijke bedreigingen. Ook via WiFi worden aanvallen op telefoons en tablets uitgevoerd.

Het meest verontrustende cijfer is echter dat van de malafide apps. De malware voor smartphones die op Android draaien, is met 400 procent gestegen in een relatief korte periode. Juniper trekt de conclusie dat bezitters van een Androidtelefoon beter direct een antivirus-app kunnen insdtalleren.

Echter, de grote meerderheid van de telefoongebruikers negeert de bedreigingen van buiten en heeft helemaal niets van bescherming op zijn mobieltje staan. Android is overigens niet het enige dat onder vuur ligt; ook Facebook op mobiele telefoons is doelwit van aanvallen. Een andere antivirusboer, AVG, heeft dit jaar driemaal zoveel aanvallen via Facebook geteld als vorig jaar.

SMS vormt een ander risico. Dit is het meestgebruikte medium op elke telefoon. Zeventien procent van alle gerapporteerde virus-infecties kwam via SMS binnen. Die verspreiden trojans die de telefoon voortdurend ongewenst en onmerkbaar laten bellen naar dure 0900-nummers. Dat leidt tot hoge kosten voor het slachtoffer van zo’n aanval.

In de slipstream van het onderzoek meldt Juniper dat een op de vijf tieners ‘ongepast materiaal’ verstuurt via zijn of haar telefoon. Daarmee worden voornamelijk blootfoto’s en -filmpjes bedoeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. chiller -

    LOL 1/5 tieners (waaronder ikzelf als 14jarige)verstuurt ongepast materiaal. Ik zie op twitter soms ook wel wat dingen die ''ongepast'' zijn:P.

  2. 454ssV8 -

    Niets dat je niet vertrouwd installeren scheelt al een berg.
    Mailtjes die je in je normale mailbox niet vertrouwd gooi je toch ook meteen weg??

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters