Android Market-applicatie van Motorola ontdekt

Motorola lijkt zijn eigen applicatie te willen uitbrengen voor het navigeren binnen de Android Market. Een screenshot van hoe de applicatie eruit komt te zien werd ontdekt, maar de webpagina is inmiddels offline gehaald.

Moto Store

Telefoonfabrikant Motorola zet zijn Android-ambities kracht bij door zelf applicaties voor het platform uit te brengen. Dat blijkt uit een uitgelekte screenshot waarop te zien is dat Motorola binnenkort een applicatie gaat uitbrengen waarmee het mogelijk is om binnen de Android Market naar applicaties te speuren. Deze Market-navigatietool is ook vanaf het internet te bereiken. De webpagina waarop Motorola’s navigatietool te vinden is werd echter alweer offline gehaald nadat de ontdekking wereldkundig gemaakt werd. Wel is bekend dat de applicatie Shop4apps gaat heten. De .apk, de installatiefile voor Android-telefoons, is beschikbaar, maar wordt automatisch afgesloten wanneer de applicatie geopend wordt.

De online browser zal bij de release beschikbaar worden gesteld via een mobiele browser, de applicatie zelf, maar ook via een zogenaamde Motorola Media Link (MML). Met de tool kun je ook je applicaties beheren. met de MyLocker-sectie kun je je downloadhistorie bekijken, bekijken welke versie je hebt en datum waarop je het gekocht hebt. Applicaties kunnen via de website gedownload worden, waarna ze in de MyLocker geplaatst worden. De telefoon zal dan automatisch de software downloaden. Deze feature zagen we ook al bij de applicatiewinkel voor Windows Mobile. Shop4apps zal je ook een melding sturen zodra een nieuwe versie beschikbaar is voor je gedownloadde applicatie. Tevens kunnen applicaties overgezet worden naar een andere telefoon. Wanneer de software weer beschikbaar zal zijn is niet bekend. Motorola lijkt het eerst te willen testen, maar gezien de compleetheid van de software zal een release waarschijnlijk niet meer zo lang op zich laten wachten.

Shop4apps motorola 

Bron: Android And Me

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters