'Android Market gaat App Store in 2011 voorbij met aantal downloads'

Een onderzoek van analistenbureau Ovum vertelt ons dat de Android Market nog dit jaar meer downloads zal verwerken dan de App Store van Apple. Vorig jaar werden er nog half zoveel Android-applicaties gedownload als iOS-applicaties.

Android Market 3.0

Hoewel er al een tijdje veel meer Android-telefoons dan iOS-apparaten over de toonbank gaan, was Apple, de uitvinder van de applicatiewinkel, nog altijd heer en meester met zijn App Store. Androidgebruikers zijn veel minder happig op het downloaden van applicaties voor hun telefoon dan mensen met een iPhone, zo blijkt. Dat begint echter te veranderen volgens Ovum, plus dat de voorsprong van Android qua aantal toestellen steeds groter wordt.

Die twee factoren zorgen ervoor dat de applicatiewinkel van Google dit jaar die van Apple zal verslaan voor wat betreft het aantal gegenereerde downloads, volgens Ovum. Vorig jaar werden er in de Android Market 1,4 miljard applicaties gedownload en in de App Store 2,7 miljard, dit jaar zal dat respectievelijk 8,1 miljard en 6 miljard zijn. Die voorsprong zal alleen maar groter worden, zo meldt The Inquirer op grond van het onderzoek van Ovum. In 2016 zal Android naar verwachting twee keer zoveel downloads omzetten als iOS.

Ook de gehele markt voor mobiele apps zal flink groeien volgens Ovum. In 2010 was de gezamenlijke omzet van die markt 1,95 miljard dollar, in 2011 zal dat volgens Ovum 3,7 miljard zijn. En over vijf jaar wordt er volgens het bedrijf voor 7,7 miljard dollar aan applicaties gedownload op de smartphone. Ook het aantal downloads groeit natuurlijk flink: van 7,4 miljard in 2010 via 18 miljard in 2011 naar 45 miljard in 2016.

Bron: Neowin

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters