'Android Market gaat App Store in 2011 voorbij met aantal downloads'

Een onderzoek van analistenbureau Ovum vertelt ons dat de Android Market nog dit jaar meer downloads zal verwerken dan de App Store van Apple. Vorig jaar werden er nog half zoveel Android-applicaties gedownload als iOS-applicaties.

Android Market 3.0

Hoewel er al een tijdje veel meer Android-telefoons dan iOS-apparaten over de toonbank gaan, was Apple, de uitvinder van de applicatiewinkel, nog altijd heer en meester met zijn App Store. Androidgebruikers zijn veel minder happig op het downloaden van applicaties voor hun telefoon dan mensen met een iPhone, zo blijkt. Dat begint echter te veranderen volgens Ovum, plus dat de voorsprong van Android qua aantal toestellen steeds groter wordt.

Die twee factoren zorgen ervoor dat de applicatiewinkel van Google dit jaar die van Apple zal verslaan voor wat betreft het aantal gegenereerde downloads, volgens Ovum. Vorig jaar werden er in de Android Market 1,4 miljard applicaties gedownload en in de App Store 2,7 miljard, dit jaar zal dat respectievelijk 8,1 miljard en 6 miljard zijn. Die voorsprong zal alleen maar groter worden, zo meldt The Inquirer op grond van het onderzoek van Ovum. In 2016 zal Android naar verwachting twee keer zoveel downloads omzetten als iOS.

Ook de gehele markt voor mobiele apps zal flink groeien volgens Ovum. In 2010 was de gezamenlijke omzet van die markt 1,95 miljard dollar, in 2011 zal dat volgens Ovum 3,7 miljard zijn. En over vijf jaar wordt er volgens het bedrijf voor 7,7 miljard dollar aan applicaties gedownload op de smartphone. Ook het aantal downloads groeit natuurlijk flink: van 7,4 miljard in 2010 via 18 miljard in 2011 naar 45 miljard in 2016.

Bron: Neowin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Samsung-Rules -

    Die moet je effe handmatig downloaden.. hij zal pas met ICS komen denkt ik. Hij heeft nog wel qat bugs!!

    Downloads in de markets zal zeker veel meer toenemen.. er word immers geld mee verdient.. duis zullen ze dit blijven promoten / stimuleren. Zeker als je straks via je telefoon rekenig apps kunt aanschaffen.. dan zal je denk ik een enorme explosie zien kwa betaalde apps!! Als het een beetje mee zit word het in 2012 werkelijkheid hier in NL.

    Verder vind ik de aantal downloads bij houden een beetje onzin. Voor de fabrikanten gaat het alleen maar om de betaalde apps.. en weet je hoe vaak er telfoons geresed / geflashed worden en eindgebruikers al hun shit weer kan downloaden. Wat ik wil zeggen is dat als je deze als je deze allemaal telt er heel veel dubbel word gedownload!

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters