Android Market krijgt update, nog maar kwartier bedenktijd na aankoop

De Android Market krijgt een grondige face-lift, waarbij opvalt dat de standaard bedenktijd na aankoop van een app is verkort van 24 uur naar 15 minuten. Het niet goed, geld terug-principe is er dus nog wel, maar wordt flink ingeperkt.

Android Market

Het team bij Android dat zich bezig houdt met de Market, wil vooral de gebruikservaring verbeteren. Binnen twee weken heeft iedereen met een Android-toestel met versie 1.6 of hoger de nieuwe Market op zijn toestel staan.

De nieuwe Market introduceert belangrijke mogelijkheden om applicaties beter onder de aandacht te brengen van gebruikers. Het wordt voor ontwikkelaars zo aantrekkelijker om apps via het platform te distribueren, hoopt Google. De afgelopen maanden gingen juist steeds meer ontwikkelaars ertoe over om buiten de Market om hun apps aan de man te brengen. Dat ziet Google niet graag.

De Market komt er compleet anders uit te zien. Er verschijnt op je telefoon straks een nieuwe carrousel op het homescherm en ook op schermen die categoriën apps weergeven. Er komen ook nieuwe categorieën: voor widgets en voor live wallpapers. Ook komen er nog nieuwe categorieën binnen de bestaande twee, namelijk games en applicaties. Ook geeft de pagina van een app informatie over apps die erop lijken of ermee te maken hebben, zodat het makkelijker wordt om snel apps te vinden die de belangstelling van de koper hebben.

Op de pagina van een app zijn de verschillende tabbladen afgeschaft. Alle informatie is op één pagina te vinden, wat het overzicht moet verbeteren.

Zoals gezegd is de refund-policy veranderd. Niet meer 24 uur bekijken of een gekochte app deugt, maar slechts een kwartiertje. Volgens het Android-team moet dat voor gebruikers geen probleem zijn. Veruit de meeste Android-telefoonbezitters vragen volgens Google ruim binnen dat kwartier al hun geld terug. Voor ontwikkelaars is de verkorte garantietermijn handiger, omdat ze eerder weten waar ze aan toe zijn.

Het maximum formaat voor een app wordt vergroot tot 50 megabyte. Zo kunnen er betere spellen in de Market worden verkocht, want die hebben een grotere bestandsomvang dan een standaar app.

Bron: Android Developers blogspot

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters