Android Market krijgt update, nog maar kwartier bedenktijd na aankoop

De Android Market krijgt een grondige face-lift, waarbij opvalt dat de standaard bedenktijd na aankoop van een app is verkort van 24 uur naar 15 minuten. Het niet goed, geld terug-principe is er dus nog wel, maar wordt flink ingeperkt.

Android Market

Het team bij Android dat zich bezig houdt met de Market, wil vooral de gebruikservaring verbeteren. Binnen twee weken heeft iedereen met een Android-toestel met versie 1.6 of hoger de nieuwe Market op zijn toestel staan.

De nieuwe Market introduceert belangrijke mogelijkheden om applicaties beter onder de aandacht te brengen van gebruikers. Het wordt voor ontwikkelaars zo aantrekkelijker om apps via het platform te distribueren, hoopt Google. De afgelopen maanden gingen juist steeds meer ontwikkelaars ertoe over om buiten de Market om hun apps aan de man te brengen. Dat ziet Google niet graag.

De Market komt er compleet anders uit te zien. Er verschijnt op je telefoon straks een nieuwe carrousel op het homescherm en ook op schermen die categoriën apps weergeven. Er komen ook nieuwe categorieën: voor widgets en voor live wallpapers. Ook komen er nog nieuwe categorieën binnen de bestaande twee, namelijk games en applicaties. Ook geeft de pagina van een app informatie over apps die erop lijken of ermee te maken hebben, zodat het makkelijker wordt om snel apps te vinden die de belangstelling van de koper hebben.

Op de pagina van een app zijn de verschillende tabbladen afgeschaft. Alle informatie is op één pagina te vinden, wat het overzicht moet verbeteren.

Zoals gezegd is de refund-policy veranderd. Niet meer 24 uur bekijken of een gekochte app deugt, maar slechts een kwartiertje. Volgens het Android-team moet dat voor gebruikers geen probleem zijn. Veruit de meeste Android-telefoonbezitters vragen volgens Google ruim binnen dat kwartier al hun geld terug. Voor ontwikkelaars is de verkorte garantietermijn handiger, omdat ze eerder weten waar ze aan toe zijn.

Het maximum formaat voor een app wordt vergroot tot 50 megabyte. Zo kunnen er betere spellen in de Market worden verkocht, want die hebben een grotere bestandsomvang dan een standaar app.

Bron: Android Developers blogspot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Annika -

  Ik heb hem nog steeds niet ontvangen… We zijn inmiddels een maand verder. Ik heb een galaxy S, dat zou het probleem niet moeten zijn…. Iemand die mij kan helpen?

  1. Dominick -

   Je kunt proberen de app-data van de Android Market te wissen, of anders kan ik me voorstellen dat hij gewoon in de Android Market te downloaden is. Als dat allebei niet werkt, dan moet je even de .apk downloaden (zoek google: "Android market apk") en die erop zetten.

 2. gwystyl2 -

  Ik heb hem gisteren al geïnstalleerd via een apk die ik gevonden had, maar ik vind hem op mijn toestel helemaal niet duidelijker. De nieuwe layout neemt nog meer ruimte in beslag, en dat is op een HVGA scherm niet echt handig. Ook moet je nu heel ver naar beneden scrollen om alle informatie te lezen. Ik vond de tab-indeling handiger. Ik vind het wel vreemd dat ze die tab-indeling nu al weer laten varen, nadat er een maand of twee geleden juist een tab bij kwam om onderscheid te maken tussen info van de programmeur en de downloaders/ervaringen

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters