Android maakt enorme groei door, ten koste van iOS

Android maakte de afgelopen maanden een enorme groei door, zo blijkt uit onderzoek van Kantar Worldpanel, ten koste van Apple’s iOS.

Android

Android heeft al jaren het overgrote deel van de smartphonemarkt in handen, met op de tweede plek natuurlijk iOS.  Dat wisten we al, maar vandaag bleek dat het marktaandeel van Android het afgelopen half jaar een enorme groei heeft doorgemaakt, ten koste van Apple’s iPhone’s. Onderzoeksbureau Kantar Worldpanel presenteerde gisteren een rapport op basis van data uit het eerste kwartaal van dit jaar. Daar uit bleek dat het marktaandeel van Android vooral in Europa een stuk groter is geworden ten opzichte van vorig jaar.  In onder andere Duitsland, Spanje, Frankrijk en Engeland heeft Google’s besturingssysteem 75.6 % van de markt in handen, wat 7.1% meer is dan het jaar er voor. In Amerika was de groei nog groter: daar wist het marktaandeel van Android met 7.3% te groeien tot 65.5% van de smartphonemarkt. Ook in China werd een relatief flinke groei gemeten, daar bestaat 77% van de markt uit Android smartphones, wat een verschil van 6% is.

iOS

De constante groei van Android gaat ten koste van het marktaandeel van de iPhone, de smartphones van Apple die het sowieso dit jaar al minder goed doen dan verwacht. We hoeven ons na de recente tegenvallende financiële resultaten van Apple nog geen zorgen te maken, maar het is duidelijk dat Apple meer last van zijn grootste concurrent heeft dan ooit. Volgens Kantar’s Layren Guenveur komt dat vooral doordat Android snel volwassen is geworden, en dat de flexibiliteit van het besturingssysteem ervoor zorgt dat fabrikanten hun software specifiek aan hun doelgroep aan kunnen passen.

Betere gebruikservaring

Ook valt op dat veel Windows Phone gebruikers overstappen naar Android in plaats van iOS, terwijl het eerder vaak andersom was. Landen waar Windows Phones zeer populair zijn, zoals Frankrijk en Italië, stapten massaal over naar mid-rangers van onder andere Huawei, Wiko en Asus. Volgens het onderzoeksbureau vonden veel respondenten dat Android een betere gebruikservaring dan iOS bied. Ook zouden de beperkte keuze en innovatie van iOS steeds meer mensen tegen gaan staan, terwijl er juist veel meer keuze is in Android smartphones. Het wordt interessant om te zien wat Apple met zijn volgende iPhone’s

Bron: Kantar

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters