Android Marshmallow beschikbaar voor Galaxy S6

Bezitters van een Samsung Galaxy S6 of Edge in Nederland, kregen het afgelopen weekend de nieuwe update van Android Marshmallow. Voor Samsung betekent dit groot uitpakken.

Hij is er!

Android 6.0 Marshmallow is 28 mei 2015 officieel bekend gemaakt door Google en inmiddels is hij beschikbaar in Nederland, vorige maand begon Samsung al voorzichtig de update uit te rollen maar nu is hij ook beschikbaar op simlockvrije toestellen. T-Mobile integreert de nieuwe update ook in hun versie van de Samsung Galaxy S6 en Edge. Als de nieuwe update voor je Samsung Galaxy S6 en Edge beschikbaar zijn dan krijg je een notificatie op je toestel en kan je beginnen met het downloaden van de software, het is een grote download dus zorg dat je op het wifi netwerk bent aangesloten anders heb je geen MB’s meer voor de komende maand.

Android Marshmallow

Wat is er nou eigenlijk nieuw aan Android 6.0 Marshmallow. Op 28 mei 2015 toen de nieuwe software bekend werd gemaakt, was het duidelijk dat de update gericht was op kleine verbeteringen en de kwaliteit van het systeem. Maar Android Marshmallow heeft een aantal handige nieuwe functies.

Android Doze
Android Doze

Android Doze

Android Doze is een intelligent batterij besparingssysteem. Doze kan je toestel in een soort winterslaap zetten als het merkt dat het al enige tijd niet is aangeraakt. Je legt je toestel op je nachtkastje, zonder Doze zou je 15 tot 25 procent van je batterij verliezen tijdens dat je slaapt maar met Doze word dit gereduceerd tot 3 tot 5 procent wat er voor zorgt dat je stand by modus tot wel twee weken wordt verlengd.

Google Now on Tap
Google Now on Tap

Google Now on Tap

Google Now on Tap is waarschijnlijk de grootste feature in Android 6.0 Marshmallow. Google Now on Tap word geactiveerd door lang de Home knop in te drukken. Stel je voor, je bent een artikel aan het lezen over de nieuwe functies van Android 6.0 Marshmallow en je wilt meer gerelateerde artikelen, Google Now on Tap geeft de beste gerelateerde zoekresultaten over de nieuwe update zonder dat je een nieuw tab blad moet openen en het in te typen. Deze feature is alles wat we van Google Search verwachten; snel, handig en moeiteloos. Het werkt bijna perfect, soms krijg je nog resultaten die totaal niet over je Android Marshmallow update gaan, maar het is een geweldige stap in de groede richting.

 

 • Standaard ondersteuning voor Android Pay en vingerafdrukscanners
 • Ondersteuning voor usb-c datatransfer op smartphones en tablets
 • Simpelere opties voor het aanpassen van het volume
 • Handig vliegend plakbord voor knippen en plakken in teksten
 • Diverse bugfixes en stabiliteitsverbeteringen

Dark Theme en rotatie ondersteuning zitten niet inbegrepen bij de nieuwe update maar codeurs hebben toch restanten gevonden van deze features, wat betekent dat Google misschien toch nog plannen heeft om deze in latere updates te verwerken.

Android Marshmallow zorgt ervoor dat Google beter geïntegreerd wordt in je toestel en dat Apps beter te beheren zijn.

Bron: Gottabemobile.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Paul -

  Nog vol met bugs! De ergste is de browser bug bij het intikken verdwijnt de voorspellende balk in andere woorden Zeer irritant Ook is de gebruikershandleiding in een buitenlandse taal

 2. Wissam -

  Dat is balen zeg, ik heb hem gisteren voor mijn s6 gedownload, maar voor het toestel van mij vriendin s6 edge plus is nog niet beschikbaar.

 3. John Udo -

  Heb de update net binnen op mn edge, wel handmatig gezocht naar updates. alleen een vraagje, waar kan ik de android doze vinden? zie bij besparing alleen de 2 standaard besparing modus die er al op zaten. dank

   1. John udo -

    Oh ok. Dank. Dacht dat het echt een instelling of app was. Dan gaan we ffkes kieken of het wat uitmaakt. Bedankt voor je antwoord

  1. Sebastien Debaenst -

   Nog eventjes wachten! De update wordt in fases uitgerold waardoor sommige gebruikers net iets langer moeten wachten dan andere gebruikers.

 4. Kan Kersamsung -

  Wat een onzin zeg, bijna een jaar na aankondiging. Terwijl de rest van de wereld zich klaar maakt
  voor de nieuwe versie van Android (werknaam: N), moet mijn S6 Edge+ nog Marshmallow krijgen pfff.

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters