Android Marshmallow beschikbaar voor Galaxy S6

Bezitters van een Samsung Galaxy S6 of Edge in Nederland, kregen het afgelopen weekend de nieuwe update van Android Marshmallow. Voor Samsung betekent dit groot uitpakken.

Hij is er!

Android 6.0 Marshmallow is 28 mei 2015 officieel bekend gemaakt door Google en inmiddels is hij beschikbaar in Nederland, vorige maand begon Samsung al voorzichtig de update uit te rollen maar nu is hij ook beschikbaar op simlockvrije toestellen. T-Mobile integreert de nieuwe update ook in hun versie van de Samsung Galaxy S6 en Edge. Als de nieuwe update voor je Samsung Galaxy S6 en Edge beschikbaar zijn dan krijg je een notificatie op je toestel en kan je beginnen met het downloaden van de software, het is een grote download dus zorg dat je op het wifi netwerk bent aangesloten anders heb je geen MB’s meer voor de komende maand.

Android Marshmallow

Wat is er nou eigenlijk nieuw aan Android 6.0 Marshmallow. Op 28 mei 2015 toen de nieuwe software bekend werd gemaakt, was het duidelijk dat de update gericht was op kleine verbeteringen en de kwaliteit van het systeem. Maar Android Marshmallow heeft een aantal handige nieuwe functies.

Android Doze
Android Doze

Android Doze

Android Doze is een intelligent batterij besparingssysteem. Doze kan je toestel in een soort winterslaap zetten als het merkt dat het al enige tijd niet is aangeraakt. Je legt je toestel op je nachtkastje, zonder Doze zou je 15 tot 25 procent van je batterij verliezen tijdens dat je slaapt maar met Doze word dit gereduceerd tot 3 tot 5 procent wat er voor zorgt dat je stand by modus tot wel twee weken wordt verlengd.

Google Now on Tap
Google Now on Tap

Google Now on Tap

Google Now on Tap is waarschijnlijk de grootste feature in Android 6.0 Marshmallow. Google Now on Tap word geactiveerd door lang de Home knop in te drukken. Stel je voor, je bent een artikel aan het lezen over de nieuwe functies van Android 6.0 Marshmallow en je wilt meer gerelateerde artikelen, Google Now on Tap geeft de beste gerelateerde zoekresultaten over de nieuwe update zonder dat je een nieuw tab blad moet openen en het in te typen. Deze feature is alles wat we van Google Search verwachten; snel, handig en moeiteloos. Het werkt bijna perfect, soms krijg je nog resultaten die totaal niet over je Android Marshmallow update gaan, maar het is een geweldige stap in de groede richting.

 

  • Standaard ondersteuning voor Android Pay en vingerafdrukscanners
  • Ondersteuning voor usb-c datatransfer op smartphones en tablets
  • Simpelere opties voor het aanpassen van het volume
  • Handig vliegend plakbord voor knippen en plakken in teksten
  • Diverse bugfixes en stabiliteitsverbeteringen

Dark Theme en rotatie ondersteuning zitten niet inbegrepen bij de nieuwe update maar codeurs hebben toch restanten gevonden van deze features, wat betekent dat Google misschien toch nog plannen heeft om deze in latere updates te verwerken.

Android Marshmallow zorgt ervoor dat Google beter geïntegreerd wordt in je toestel en dat Apps beter te beheren zijn.

Bron: Gottabemobile.com

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters