Flinke stap: Android Marshmallow staat op 13.3% van Android toestellen

Fragmentatie blijft Android teisteren, maar het gaat al steeds beter: Android Marshmallow staat nu op 13.3% van alle actieve toestellen.

Android

Android is in de afgelopen jaren volwassen geworden. Het mobiele besturingssysteem van Google is stabieler, sneller en de zoekgigant wordt steeds beter in het verbeteren van hoe updates worden uitgerold. Dat is namelijk een probleem dat Android blijft teisteren, hoe zeer populair het besturingssysteem ook is: fragmentatie. Door dat er elk jaar honderden nieuwe toestellen worden uitgebracht kan Google niet zoals Apple in een keer een update uitrollen naar elk toestel.

Fragmentatie

Elke fabrikant heeft weer zijn eigen Android schil, chipsets verschillen en fabrikanten doen er ook nog eens vaak veel te lang over om zelf een update uit te rollen. Vooral goedkopere smartphones worden al snel achtergelaten. Sterker nog: fabrikanten zijn verplicht de nieuwste versie van Android op nieuwe toestellen te zetten, maar toch komen er nog steeds smartphones op de markt die al direct na de lancering op achterhaalde software draaien. Google’s eigen Play Services is een stuk belangrijker dan Android zelf, ook voor je veiligheid, en wordt tegenwoordig een stuk sneller uitgerold, maar toch is het een onwenselijke situatie.

Android Marshmallow

Android Marshmallow

Google doet zijn best om de architectuur zo te veranderen dat de zoekgigant zelf meer controle krijgt, maar het zal nog even duren voor we daar het effect van gaan merken. Het gaat echter al beter, zo blijkt uit de nieuwste distributie cijfers van Android. De nieuwste versie van het besturingssysteem, Android Marshmallow, stond aan het einde van juni op 13.3% van alle actieve Android toestellen. Dat is natuurlijk alsnog heel weinig, maar ten opzichte van de 10.1% in afgelopen mei is het een grote stap.

Distributie

Android Lollipop is met 35.1% nog steeds de meest populaire versie van Android. KitKat staat op de tweede plek met maar liefst 30.1%. Marshmallow heeft dus nog een lange weg te gaan, maar toch worden de oudere versies van het mobiele besturingssysteem nu relatief snel uitgefaseerd. Froyo, de zes jaar oude en eerste versie van Android, staat nog op 0.1% van alle actieve Android smartphones. Ondertussen kijken we alweer uit naar de officiële lancering van Android Nougat, de volgende grote update voor Google’s besturingssysteem.

Bron: NDTV

WhatsApp

Storing WhatsApp zorgt ervoor dat je geen berichten kunt versturen en ontvangen lees verder

Apple iPhone X inbranden

iOS 11.1.2 maakt de iPhone X winterproof lees verder

Face ID

Face ID omzeilen is mogelijk, maar dat zegt niets lees verder

iphone x notch

Hoe je de notch van de iPhone X kunt verbergen lees verder

ios 11

De rekenmachine in iOS 11 faalt – gebruik ‘m dus niet lees verder

iOS 11.1

Zorgt de iOS 11.1 bug ervoor dat je de ‘i’ niet kunt typen? Zo los je het op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters