Android 6.0 Marshmallow rolt uit naar Huawei P8 Lite

Android 6.0 rolt eindelijk uit naar de Huawei P8 Lite. De update brengt een aantal handige nieuwe functies met zich mee, zoals Doze en Google Now on Tap.

Huawei P8 Lite

Na lang wachten is het dan eindelijk zo ver voor eigenaren van de Huawei P8 Lite: Android 6.0 rolt uit naar het toestel van de Taiwanese fabrikant. De update kwam eerder al naar de Huawei P8, maar het was nog niet helemaal duidelijk wanneer Huawei de software ook uit zou brengen voor zijn P8 Lite. Android 6.0 Marshmallow brengt een aantal handige nieuwe functies met zich mee.

Android 6.0 Marshmallow

Denk aan Doze, een speciale functie die er voor zorgt dat je smartphone minder batterij verbruikt als je het toestel niet gebruikt, waardoor je dus een stuk langer met je opgeladen accu kunt doen. Daarnaast introduceerde Google met Android 6.0 ook Google Now on Tap, waarmee je informatie kan opvragen op basis van wat er op jouw scherm gebeurd. Als je bijvoorbeeld naar Justin Bieber op Spotify luistert en de functie activeert, dan krijg je gelijk informatie over Justin Bieber in beeld. Als je vriendin op Whatsapp een restaurant noemt, dan kun je met een druk op de knop gelijk informatie over dat restaurant opvragen. Google Now on Tap is zich namelijk van de context bewust, en weet in de meeste gevallen precies wat je wilt opzoeken.

De update werd op andere Huawei toestellen erg goed ontvangen door de gebruikers. Men ervoer een grote verbetering in hoe snel hun smartphones waren, en vooral de accuduur van veel smartphones gingen er flink op vooruit.

Handmatig installeren

De nieuwe update zal op het moment helaas nog niet automatisch op je Huawei P8 Lite verschijnen. Je zult de software dus handmatig op je smartphone moeten zetten, of je zult nog heel even moeten wachten. Je kunt de update op de officiële website van Huawei downloaden via deze link. Vervolgens pak je het gecomprimeerde bestand uit en zet je de map ‘dload’ op je geheugenkaartje of natuurlijk je interne opslaggeheugen. Start vervolgens je toestel even opnieuw op, navigeer in je instellingen naar ‘updater’ en kies voor ‘lokale update’. Vervolgens kan het even duren voor de software update geïnstalleerd is, dus zorg dat je Huawei P8 Lite opgeladen is.

Bron: Huawei

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters