Android 6.0 Marshmallow rolt uit naar Huawei P8 Lite

Android 6.0 rolt eindelijk uit naar de Huawei P8 Lite. De update brengt een aantal handige nieuwe functies met zich mee, zoals Doze en Google Now on Tap.

Huawei P8 Lite

Na lang wachten is het dan eindelijk zo ver voor eigenaren van de Huawei P8 Lite: Android 6.0 rolt uit naar het toestel van de Taiwanese fabrikant. De update kwam eerder al naar de Huawei P8, maar het was nog niet helemaal duidelijk wanneer Huawei de software ook uit zou brengen voor zijn P8 Lite. Android 6.0 Marshmallow brengt een aantal handige nieuwe functies met zich mee.

Android 6.0 Marshmallow

Denk aan Doze, een speciale functie die er voor zorgt dat je smartphone minder batterij verbruikt als je het toestel niet gebruikt, waardoor je dus een stuk langer met je opgeladen accu kunt doen. Daarnaast introduceerde Google met Android 6.0 ook Google Now on Tap, waarmee je informatie kan opvragen op basis van wat er op jouw scherm gebeurd. Als je bijvoorbeeld naar Justin Bieber op Spotify luistert en de functie activeert, dan krijg je gelijk informatie over Justin Bieber in beeld. Als je vriendin op Whatsapp een restaurant noemt, dan kun je met een druk op de knop gelijk informatie over dat restaurant opvragen. Google Now on Tap is zich namelijk van de context bewust, en weet in de meeste gevallen precies wat je wilt opzoeken.

De update werd op andere Huawei toestellen erg goed ontvangen door de gebruikers. Men ervoer een grote verbetering in hoe snel hun smartphones waren, en vooral de accuduur van veel smartphones gingen er flink op vooruit.

Handmatig installeren

De nieuwe update zal op het moment helaas nog niet automatisch op je Huawei P8 Lite verschijnen. Je zult de software dus handmatig op je smartphone moeten zetten, of je zult nog heel even moeten wachten. Je kunt de update op de officiële website van Huawei downloaden via deze link. Vervolgens pak je het gecomprimeerde bestand uit en zet je de map ‘dload’ op je geheugenkaartje of natuurlijk je interne opslaggeheugen. Start vervolgens je toestel even opnieuw op, navigeer in je instellingen naar ‘updater’ en kies voor ‘lokale update’. Vervolgens kan het even duren voor de software update geïnstalleerd is, dus zorg dat je Huawei P8 Lite opgeladen is.

Bron: Huawei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. henk -

  Heb mijn bedenking(en). Op mijn Huawei P8 lite werkt Android 6.0 niet goed met browser Google voor bepaalde website.
  Heb nu noodgedwongen Firefox laten installeren, website terug of uitzetten is op Firefox een probleem.

 2. Nelleke Claas -

  De niet-storen functie werkte prima maar sinds de 6.0 upgrade, gaat de stille modus niet meer uit op de ingestelde tijd…moet steeds handmatig uit gezet worden. Bij mijn mailtjes had ik a la gmail leuke gekleurde “rondjes” die zijn sinds de update grijs geworden, ongekleurd…

 3. Andre -

  Sinds de update laadt mijn H8 lite nog maar heel langzaam. Zo langzaam dat hij vannacht van 0:00 tot 7:00 geladen maar 65% had geladen. Gelukkig gaat hij heel zuinig om met energie dus ik red het wel, maar is wel vreemd.

 4. Ruby -

  Ik gebruikte novalauncher omdat ik de schil hiervan mooier vond, na de update kan ik novalauncher niet meer als standaard instellen, iemand ideeén?

  1. Denzio -

   Om Nova Launcher als standaard startscherm te kunnen gebruiken, moet je als eerste uiteraard Nova Launcher downloaden en daarna deze stappen volgen:
   1. Ga naar Instellingen
   2. Ga naar “Apps”
   3. Tik op “Geavanceerd” links onderin beeld
   4. Tik op “App instellingen”
   5. Tik op “Lanceren/beginnen
   6. Kies Nova Launcher

   Als het goed is, staat Nova Launcher nu standaard ingesteld als startscherm.

 5. Petra -

  Nadat mijn telefoon aangaf dat er een update beschikbaar was heb ik deze update uitgevoerd, maar nu ben ik het icoontje van de browser kwijt en daarbij ook de vele favorieten die daar onder hangen.
  Tevens kan ik mijn telefoon niet meer op stil zetten door middel van de volume knop aan de zijkant van de telefoon.
  Heeft iemand een idee hoe ik beide weer terug krijg?

  1. Denzio -

   De standaard browser van Huawei is van alle Android 6.0 systemen afgehaald, je moet nu dus de voor geïnstalleerde Google app en/of Google Chrome gebruiken of een andere browser app uit de Play Store.

   De mogelijkheid om je mobiel op stil te zetten via de volume knoppen is ook permanent op 6.0 weggehaald, dit moet je dus via je snelkoppelingen doen.

 6. Tim -

  Heb op mijn Huawei P8 Lite een tijd geleden ook android 6.0 Emui 4.0 gedownload. Sinds de update is de telefoon een stuk sneller. Alleen het downloaden van de update duurden best lang.

 7. Ilja -

  Waarom is er (alleen) een roll-back van Android 6.0 te vinden op de site van HUAWEI?
  Komt de update van Android 6.0 terug voor dit toestel(p8 lite ALE-L21)?

  1. David -

   Ik denk dat er zoveel mensen problemen kregen met hun verbinding en apps dat ze die gewoon verwijdert hebben en wachten op officiële hulp om een nieuwe update uit te rollen die voor minder problemen zal zorgen. In het beste geval. In het slechtste geval mogen we ons een nieuw modelletje kopen mochten we mee willen zijn.
   Ik ga het mij alleszins niet wagen om via onofficiële wegen te updaten. Niet dat de sites valse of geinfecteerde bestanden zullen te download zetten, maar als ze de patch er af halen zullen er wel grondige redenen voor zijn. Redenen die ik niet wil uit testen…

 8. alain -

  Ik heb sinds de update niets dan problemen met mijn p8 lite. Messenger en facebook verliezen constant hun verbinding met wifi of mobiele gegevens. Ook ineens ander vergrendelscherm (klok beneden links) dat ik niet kan aanpassen. smsachtergrond nu wit ipv zwart vroeger (veel duidelijker). Ik ben dr echt niet tevreden van

  1. Denzio -

   De schermvergrendeling waarmee de klok links beneden staat wordt door Huawei de “Tijdschriftontgrendeling” genoemd.
   Deze vergrendelscherm modus kun je aan of uitzetten via de thema app.

   Om dit te doen ga je naar de app “Thema’s”, dan tik je op het kopje “Van mij” rechts bovenin beeld.
   Als je daar bent ga je naar “Aanpassen” onderin beeld.
   Kies daarna een vergrendelscherm modus onderin beeld waar de klok bovenin het vakje getoond wordt, klik daarna op “Toepassen”.
   Wanneer je de stappen van hierboven goed gevolgd hebt, zou het goed moeten zijn.

 9. Ronald -

  Op de site Huawei sta de nieuwe Android 6.0 niet meer. En via automatische updates zoeken vindt hem niet. Vind best jammer. Hoop dat die wel keer komt. Iemand een idee hoe wel kan krijgen heb al wat gegoogeld maar nog niet iets gevonden dat werkt.

 10. ph decock -

  Ik heb een p8 lite en een vriend ook. Bij hem is de update al een feit maar van mij blijft hij zeggen dat er geen update beschikbaar is !!! Waarom ???

  1. Dominick Viëtor -

   Updates worden meestal per serienummer uitgerold om de servers te ontlasten. Het zou kunnen dat jij nog niet aan de beurt bent… Overigens kun je proberen het via de pc te doen, vaak werkt dat wel.

   1. Tim -

    Op Android 5.0 of 5.1 open je de Hicare App en daarna op ik>Controleer op updates>Download de nieuwste versie van Hicare en Daarna kun Je op Rom upgrade Toepassen klikken en daarna krijg je Android 6.0

    Heb ik ook gedaan op Mijn Huawei P8 Lite ALE-L21 en bij vrienden. Werkte bij iedereen.

 11. Jurgen De Potter -

  De update van p8 lite naar Marshmallow Staat nog niet op Huawei hun site,ik heb er special voor gebeld en ze hebben me beloofd dat het er volgend week zou opstaan !

  Mvg
  Jurgen

   1. Jurgen De Potter -

    Het is nu 3 maand en je zegt dat de update voor de P8 lite er is!!!!!
    Nog steeds niet hoor.
    Wanneer komt ie er de Marshmallow
    Update.
    Mvg
    Jurgen

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters