Android 7.1.2 brengt update van ‘Moves’ naar LG Nexus 5X

De developer preview van Android Nougat 7.1.2 brengt niet enkel incrementele verbeteringen met zich mee, zo bleek vandaag. De LG Nexus 5X en Huawei Nexus 6P hebben nu ook namelijk beschikking tot de zogenaamde Moves. 

Android Nougat 7.1.2

MovesTwee dagen geleden kondigde Google aan dat er een nieuwe update voor Android Nougat uitgerold zal gaan worden. Het gaat om eigenaren van de Google Pixel, Pixel XL en de LG Nexus 5X die deelnemen aan het Android Bèta programma. Naar verwachting zal de developer preview zeer binnenkort ook zijn weg naar de Huawei Nexus 6P vinden. De zoekgigant noemt het zelf een “incrementele onderhoudsupdate gefocust op het polijsten van de software.” Een kleine teleurstelling voor fans die op nieuwe functies hoopten.

Moves

Wees echter niet getreurd. Volgens eigenaren van de LG Nexus 5X is er opeens een interessante nieuwe instelling opgedoken in Android Nougat: Swipe for notifications, wat in het kopje ‘Moves’ of ‘Bewegingen’ te vinden is. Die naam komt je wellicht bekend voor. Dat zijn namelijk de vingerprint-bewegingen die Google introduceerde met de Pixel en Pixel XL. Door bepaalde bewegingen te maken met je vinger over je vingerprintscanner kun je bijvoorbeeld je notificatiecentrum openen, of snel een foto nemen.

Nexus 6P en Nexus 5X

Destijds klaagden Android fans over het teleurstellende feit dat de nieuwe functie niet beschikbaar is op de Nexus 6P en de Nexus 5X. Beide toestellen hebben namelijk exact dezelfde vingerprintscanners als de Pixel vlaggenschepen. Het heeft even geduurd, maar Android 7.1.2 gaat daar blijkbaar verandering in brengen. Het ingevoegde screenshot toont alle Moves waar je als gebruiker uit kunt kiezen. De uiteindelijke versie van Android Nougat 7.1.2 wordt ergens in de komende maanden uitgerold.

Bron: Reddit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Aart -

    Jump to camera met de power button heeft niets met de vingerafdruk scanner te maken en is al een paar jaar mogelijk op Nexus toestellen. Swipe voor notificaties lijkt me goed bruikbaar. Ben benieuwd.

iOS 11 opslagruimte

Videobyte: 25 nieuwe functies in iOS 11 lees verder

HTC U11 Edge Sense

HTC Edge Sense: dit gebeurt er wanneer je in de HTC U11 knijpt lees verder

Fuchsia

‘Dit is Google nieuwe mobiele besturingssysteem: Fuchsia OS’ lees verder

Bixby Samsung Galaxy S7

Je kunt vanaf vandaag tegen Samsung’s Bixby praten lees verder

spotify Premium

Spotify werkt waarschijnlijk aan een eigen wearable lees verder

Auto terugvinden met siri Apple slimme speaker

Siri kan vanaf nu WhatsApp-berichten voorlezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters