Android 7.1.2 brengt update van ‘Moves’ naar LG Nexus 5X

De developer preview van Android Nougat 7.1.2 brengt niet enkel incrementele verbeteringen met zich mee, zo bleek vandaag. De LG Nexus 5X en Huawei Nexus 6P hebben nu ook namelijk beschikking tot de zogenaamde Moves. 

Android Nougat 7.1.2

MovesTwee dagen geleden kondigde Google aan dat er een nieuwe update voor Android Nougat uitgerold zal gaan worden. Het gaat om eigenaren van de Google Pixel, Pixel XL en de LG Nexus 5X die deelnemen aan het Android Bèta programma. Naar verwachting zal de developer preview zeer binnenkort ook zijn weg naar de Huawei Nexus 6P vinden. De zoekgigant noemt het zelf een “incrementele onderhoudsupdate gefocust op het polijsten van de software.” Een kleine teleurstelling voor fans die op nieuwe functies hoopten.

Moves

Wees echter niet getreurd. Volgens eigenaren van de LG Nexus 5X is er opeens een interessante nieuwe instelling opgedoken in Android Nougat: Swipe for notifications, wat in het kopje ‘Moves’ of ‘Bewegingen’ te vinden is. Die naam komt je wellicht bekend voor. Dat zijn namelijk de vingerprint-bewegingen die Google introduceerde met de Pixel en Pixel XL. Door bepaalde bewegingen te maken met je vinger over je vingerprintscanner kun je bijvoorbeeld je notificatiecentrum openen, of snel een foto nemen.

Nexus 6P en Nexus 5X

Destijds klaagden Android fans over het teleurstellende feit dat de nieuwe functie niet beschikbaar is op de Nexus 6P en de Nexus 5X. Beide toestellen hebben namelijk exact dezelfde vingerprintscanners als de Pixel vlaggenschepen. Het heeft even geduurd, maar Android 7.1.2 gaat daar blijkbaar verandering in brengen. Het ingevoegde screenshot toont alle Moves waar je als gebruiker uit kunt kiezen. De uiteindelijke versie van Android Nougat 7.1.2 wordt ergens in de komende maanden uitgerold.

Bron: Reddit

WhatsApp

Storing WhatsApp zorgt ervoor dat je geen berichten kunt versturen en ontvangen lees verder

Apple iPhone X inbranden

iOS 11.1.2 maakt de iPhone X winterproof lees verder

Face ID

Face ID omzeilen is mogelijk, maar dat zegt niets lees verder

iphone x notch

Hoe je de notch van de iPhone X kunt verbergen lees verder

ios 11

De rekenmachine in iOS 11 faalt – gebruik ‘m dus niet lees verder

iOS 11.1

Zorgt de iOS 11.1 bug ervoor dat je de ‘i’ niet kunt typen? Zo los je het op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters