Maak kennis met de MoviPhone: Android smartphone met ingebouwde beamer

Smartphones zijn volwassen geworden. Vrijwel elke smartphone die tegenwoordig uitkomt, is meer dan capabel. Gelukkig zijn er nog steeds fabrikanten die proberen te innoveren, te stunten. En dat hebben we gemerkt. De geruchten rondom de opvouwbare smartphone van Samsung vliegen ons om de oren. Ondertussen heeft ZTE al de opvouwbare Axon M onthuld. Maak kennis met de MoviPhone, een toestel met een ingebouwde beamer.

Lenovo’s Moto Mod

Iets wat je nog maar zelden ziet, zijn toestellen met ingebouwde beamers. Projectors. We herinneren ons nog de Samsung Galaxy Beam, een destijds innovatief toestel waarmee je foto’s en filmpjes op je muur kon projecteren. In de praktijk viel het (zoals verwacht) tegen. Sindsdien hebben nog maar weinig fabrikanten het geprobeerd.

Lenovo's Insta-Share Moto Mod
Lenovo’s Insta-Share Moto Mod

Recentelijk deed Lenovo een poging, met een Moto Mod. Dat is een modulair onderdeel dat je op je Motorola smartphone kunt klikken. Daardoor kan de fabrikant meer risico nemen: flopt de beamer, dan flopt niet meteen een complete smartphone. Gebruikers kunnen een 70-inch beeld met redelijke kwaliteit projecteren. Niet verkeerd toch?

MoviPhone: smartphone met ingebouwde beamer

We hebben verrassend nieuws: Lenovo krijgt een concurrent. Maak kennis met de MoviPhone, een toestel dat Nederland hoogstwaarschijnlijk nooit zal bereiken. Het gaat om een Android toestel met een ingebouwde projector. Geen losse module dus. Het toestel kan een 100-inch beeld projecteren, waarmee Lenovo’s oplossing wordt overtroffen. Met 50-Lumens is het beeld even helder als dat van de Moto Mod.

Moviphone beamer
De MoviPhone

En verder? Verder is het een vrij doorsnee Android smartphone. De MoviPhone heeft een 5.5-inch scherm met een resolutie van 720 x 1280. Onder de motorkap zit de MediaTek MT6750V, in combinatie met 4GB aan werkgeheugen en 128Gb aan opslaggeheugen. Aan de achterkant van het toestel zit een 16MP camera, selfies kunnen genomen worden met een 8MP camera. Een 4000 mAh batterij zorgt ervoor dat je een complete film kunt kijken. Het projecteren van beeld slurpt immers je accu leeg.

Moviphone beamer

De MoviPhone gaat 599 dollar kosten en is nu beschikbaar in Amerika. Vrij prijzig als je enkel naar de specificaties kijkt, maar het draait hier natuurlijk om de ingebouwde projector. Ach, je hoeft de overweging nooit te maken, want de kans dat de MoviPhone naar Nederland komt is nihil. Check hier alle andere bizarre producten die de afgelopen dagen zijn onthuld.

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters