Android N developer preview 5 nu beschikbaar

Google heeft gisteren de vijfde, en laatste, developer preview van Android N beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars.

Laatste versie

Android NougatGoogle noemt Android N developer preview 5 zelf de laatste developer preview van de nieuwe versie van Android. Wat dit inhoudt is dat we binnenkort een publieke release van Android N kunnen verwachten. Hoewel dit vroeger is dan voorgaande jaren, klinkt het wel logisch dat Android N binnenkort beschikbaar zal zijn voor het grote publiek. Er gaan namelijk meerdere geruchten de ronde dat de Samsung Galaxy Note 7, die op 2 augustus wordt aangekondigd, al op Android 7 Nougat zal draaien. Kijkende naar hoe Android N er nu voor staat, lijken deze geruchten wel te kloppen. Zeker omdat Google heeft gezegd dat Android N ergens deze zomer al beschikbaar zal zijn voor het grote publiek (dat een Nexus-smartphone heeft).

Android N

Android N (of Android 7 nougat) is de nieuwe versie van Android die we later deze zomer kunnen verwachten. In Android N zijn er heel wat nieuwe functies. Eén van deze nieuwe functies is de mogelijkheid om in split-screen te multitasken op ieder toestel dat op Android N draait. Een goede toevoeging als je het ons vraagt. Verder heeft Google ook reeds bestaande functies verbeterd in Android N. Zo heb je nog altijd de Doze functie die we kennen van Android Marshmallow, maar in Android N zou deze nog veel beter moeten werken. Voor een volledig overzicht van alle nieuwe functies in Android N, raden we je aan een kijkje te nemen naar onze preview van de nieuwe versie van Android.

Nieuw in preview 5

Zoals altijd het geval is bij een nieuwe preview van Android, zijn er ook in Android N developer preview 5 een aantal nieuwe dingen bijgekomen. Zo heeft Google het easter egg preview venster veranderd van kleur. In de vijfde preview krijg je niet langer een blauw met paarse N te zien, maar wel een N met iets zachtere kleuren. Ook is er een geheel nieuw easter egg toegevoegd: je kunt nu katten vangen in Android N. Het werkt een beetje zoals Pokémon Go maar dan met katten. Waarom katten hoor ik je denken. Het is redelijk voor de hand liggen. Als je genoeg “no cat” achter elkaar zegt dan zal het na een tijdje klinken als Nougat…

Bron: DroidLife

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters