‘Zo gaan Android N’s nieuwe navigatieknoppen er uit zien’

Een betrouwbare bron heeft waarschijnlijk onthuld hoe de nieuwe navigatieknoppen van Android N er uit gaan zien.

Android N

Sinds enkele maanden kunnen ontwikkelaars en handige fans aan de slag met de Android N Developer Preview, een voorproefje van Google op wat Android N voor het besturingssysteem gaat betekenen. De volgende grote update brengt een aantal handige nieuwe functies met zich mee: zo heeft Android nu een multi-window modus, bespaart Doze nog meer batterij en kun je direct op notificaties antwoorden.

In zijn huidige vorm verandert Android N niet zo veel aan het uiterlijk dat we van Android Marshmallow gewend zijn, maar vandaag bleek dat daar misschien nog verandering in komt. En niet zomaar een kleine aanpassing, want het is een onderdeel dat je bijna altijd ziet: je homeknop en navigatieknoppen.

Navigatieknoppen

Volgens de website Android Police krijgt de volgende generatie Nexus smartphones een nieuwe navigatie bar, waarschijnlijk gelijk aan de onderstaande afbeelding, al kan Google natuurlijk alsnog besluiten om het ontwerp te wijzigen. De drie knoppen hebben dezelfde geometrische vormen als voorheen, maar dit keer zijn ze niet meer hol. Daarnaast is de homeknop omringd door de kleuren van Google’s logo (blauw, rood, groen, geel), die beginnen te bewegen als je de knop langer ingedrukt houdt en Google Now On Tap dus geactiveerd wordt.

Android N knoppen

Nexus

Het is op het moment van schrijven nog onduidelijk of de nieuwe knoppen enkel op Nexus smartphones beschikbaar zullen zijn of dat elke smartphone met Android N de nieuwe knoppen krijgt. De uiteindelijke naam wordt waarschijnlijk eind deze maand of begin volgende maand onthuld, en de volgende generatie Nexus smartphones kunnen we rond september verwachten. Beide modellen worden dit jaar waarschijnlijk door HTC gemaakt. Naar verwachting komt er zowel een 5-inch als 5.5-inch model, elk met andere specificaties. Het high-end model maakt waarschijnlijk gebruik van de Snapdragon 821, een iets krachtigere versie van de Snapdragon 820.

Bron: Android Police

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

HTC Android Oreo

Deze HTC-telefoons krijgen een update naar Android Oreo lees verder

Android 8.0 Oreo

Android 8.0 Oreo: 15 nieuwe features die je niet mag missen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters