‘Zo gaan Android N’s nieuwe navigatieknoppen er uit zien’

Een betrouwbare bron heeft waarschijnlijk onthuld hoe de nieuwe navigatieknoppen van Android N er uit gaan zien.

Android N

Sinds enkele maanden kunnen ontwikkelaars en handige fans aan de slag met de Android N Developer Preview, een voorproefje van Google op wat Android N voor het besturingssysteem gaat betekenen. De volgende grote update brengt een aantal handige nieuwe functies met zich mee: zo heeft Android nu een multi-window modus, bespaart Doze nog meer batterij en kun je direct op notificaties antwoorden.

In zijn huidige vorm verandert Android N niet zo veel aan het uiterlijk dat we van Android Marshmallow gewend zijn, maar vandaag bleek dat daar misschien nog verandering in komt. En niet zomaar een kleine aanpassing, want het is een onderdeel dat je bijna altijd ziet: je homeknop en navigatieknoppen.

Navigatieknoppen

Volgens de website Android Police krijgt de volgende generatie Nexus smartphones een nieuwe navigatie bar, waarschijnlijk gelijk aan de onderstaande afbeelding, al kan Google natuurlijk alsnog besluiten om het ontwerp te wijzigen. De drie knoppen hebben dezelfde geometrische vormen als voorheen, maar dit keer zijn ze niet meer hol. Daarnaast is de homeknop omringd door de kleuren van Google’s logo (blauw, rood, groen, geel), die beginnen te bewegen als je de knop langer ingedrukt houdt en Google Now On Tap dus geactiveerd wordt.

Android N knoppen

Nexus

Het is op het moment van schrijven nog onduidelijk of de nieuwe knoppen enkel op Nexus smartphones beschikbaar zullen zijn of dat elke smartphone met Android N de nieuwe knoppen krijgt. De uiteindelijke naam wordt waarschijnlijk eind deze maand of begin volgende maand onthuld, en de volgende generatie Nexus smartphones kunnen we rond september verwachten. Beide modellen worden dit jaar waarschijnlijk door HTC gemaakt. Naar verwachting komt er zowel een 5-inch als 5.5-inch model, elk met andere specificaties. Het high-end model maakt waarschijnlijk gebruik van de Snapdragon 821, een iets krachtigere versie van de Snapdragon 820.

Bron: Android Police

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters