Android N weer een stap dichterbij

Google heeft de release van Android N een stapje dichter bij de werkelijkheid gebracht met de release van de definitieve versie van de APIs en een nieuwe developer preview. Developer Preview 4 van Android N is nu te downloaden.

Developer preview

Android N boot anmiation
De installeer-animatie van de nieuwe Developer Preview

Android N is inmiddels toe aan zijn vierde developer preview, die weer wat dichter bij de uiteindelijke release van de nieuwe Androidversie komt. Leden van het Android Beta programma die al een testversie van Android draaien krijgen de nieuwe variant automatisch geleverd. Als alternatief is het mogelijk om de update handmatig te downloaden en te installeren, mits je een van de ondersteunde toestellen hebt. Op dit moment worden de Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 6P, Nexus 9, Pixel C, Sony Xperia Z3 en General Mobile Android One ondersteund. Mocht je overwegen om de nieuwe Androidversie alvast te installeren, dan is het goed om te weten dat de versie nog niet volledig stabiel is en niet bedoeld is voor het dagelijkse gebruik.

Software Development Kit

Voor ontwikkelaars is er meer goed nieuws: de definitieve Software Development Kit (SDK) van Android N is nu beschikbaar. De nieuwe SDK bevat de uiteindelijke APIs van Android N. Deze Application Programming Interfaces worden door ontwikkelaars gebruikt om hun applicatie samen te laten werken met het Android-besturingssysteem. Omdat Google de definitieve varianten nu gepubliceerd heeft kunnen ontwikkelaars hun apps gaan optimaliseren voor de nieuwe Androidversie. Google heeft ook alvast de infrastructuur beschikbaar gemaakt om apps speciaal voor Android N naar Google Play te uploaden, zodat ontwikkelaars apps kunnen gaan testen met een groep beta-gebruikers die de nieuwe Androidversie al gebruikt. Mocht je willen weten hoe je aan de nieuwe SDK kunt komen, dan kun je terecht in deze blogpost van Google.

Android N

Android N is de opvolger van Android 6.0 Marshmallow die later dit jaar uitgebracht zal worden. De update brengt een aantal grote verbeteringen met zich mee. Updates kunnen in de achtergrond geïnstalleerd worden, Google heeft ondersteuning voor splitscreen-multitasken toegevoegd en zal notificaties op een slimmere manier gaan aanbieden. Ook worden features uit Android Marshmallow zoals Doze, dat het batterijmanagement optimaliseert, verbeterd in de nieuwe versie. De officiële naam van Android N is nog niet bekend, maar daar zal waarschijnlijk binnen een aantal weken verandering in komen. Voor meer informatie over de software kun je terecht in de videopreview hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

ios 11.3

Iedereen kan nu de betaversie van iOS 11.3 installeren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters