Android N weer een stap dichterbij

Google heeft de release van Android N een stapje dichter bij de werkelijkheid gebracht met de release van de definitieve versie van de APIs en een nieuwe developer preview. Developer Preview 4 van Android N is nu te downloaden.

Developer preview

Android N boot anmiation
De installeer-animatie van de nieuwe Developer Preview

Android N is inmiddels toe aan zijn vierde developer preview, die weer wat dichter bij de uiteindelijke release van de nieuwe Androidversie komt. Leden van het Android Beta programma die al een testversie van Android draaien krijgen de nieuwe variant automatisch geleverd. Als alternatief is het mogelijk om de update handmatig te downloaden en te installeren, mits je een van de ondersteunde toestellen hebt. Op dit moment worden de Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 6P, Nexus 9, Pixel C, Sony Xperia Z3 en General Mobile Android One ondersteund. Mocht je overwegen om de nieuwe Androidversie alvast te installeren, dan is het goed om te weten dat de versie nog niet volledig stabiel is en niet bedoeld is voor het dagelijkse gebruik.

Software Development Kit

Voor ontwikkelaars is er meer goed nieuws: de definitieve Software Development Kit (SDK) van Android N is nu beschikbaar. De nieuwe SDK bevat de uiteindelijke APIs van Android N. Deze Application Programming Interfaces worden door ontwikkelaars gebruikt om hun applicatie samen te laten werken met het Android-besturingssysteem. Omdat Google de definitieve varianten nu gepubliceerd heeft kunnen ontwikkelaars hun apps gaan optimaliseren voor de nieuwe Androidversie. Google heeft ook alvast de infrastructuur beschikbaar gemaakt om apps speciaal voor Android N naar Google Play te uploaden, zodat ontwikkelaars apps kunnen gaan testen met een groep beta-gebruikers die de nieuwe Androidversie al gebruikt. Mocht je willen weten hoe je aan de nieuwe SDK kunt komen, dan kun je terecht in deze blogpost van Google.

Android N

Android N is de opvolger van Android 6.0 Marshmallow die later dit jaar uitgebracht zal worden. De update brengt een aantal grote verbeteringen met zich mee. Updates kunnen in de achtergrond geïnstalleerd worden, Google heeft ondersteuning voor splitscreen-multitasken toegevoegd en zal notificaties op een slimmere manier gaan aanbieden. Ook worden features uit Android Marshmallow zoals Doze, dat het batterijmanagement optimaliseert, verbeterd in de nieuwe versie. De officiële naam van Android N is nog niet bekend, maar daar zal waarschijnlijk binnen een aantal weken verandering in komen. Voor meer informatie over de software kun je terecht in de videopreview hieronder.

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters