Huawei begint in Nederland met uitrollen Android Nougat naar Huawei Nova

Goed nieuws voor bezitters van de Huawei Nova. Huawei lijkt dit weekend begonnen te zijn met het uitrollen van de Android update naar de Nova. Verschillende gebruikers van het toestel hebben aangegeven de Android 7 Nougat update te kunnen downloaden. De update was voor enkele Huawei toestellen al beschikbaar, maar nu is ook de Nova eindelijk aan de beurt.

Automatisch melding update of handmatig checken

Als het goed is krijgen Nova gebruikers automatisch een notificatie wanneer de update gedownload kan worden. Wie ongeduldig is kan ook zelf in de instellingen kijken bij Software-update, om te controleren of Nougat al beschikbaar is. Voor de Android 7 update moeten enkele honderden MB’s beschikbaar zijn.

Android Nougat maakt het toestel sneller

Na het installeren van de update is het toestel voorzien van enkele nieuwe features. Volgens sommige gebruikers zou het toestel ook sneller zijn geworden. Verder zijn de notificaties nu op een meer overzichtelijke manier georganiseerd. Een veelbesproken nieuwe feature is de split screen modus. Hiermee kan het scherm in tweeën worden gesplitst, waardoor er twee apps tegelijk bekeken kunnen worden.

Nieuw interface geeft beter overzicht apps

Huawei NovaMet het installeren van Android 7 wordt automatisch ook Huawei’s interface EMUI 5.0 op het toestel gezet. Het interface heeft behoorlijk wat veranderingen ondergaan en komt nu bijvoorbeeld met een app drawer. Dit maakt de homescreen overzichtelijker, door apps daar niet standaard te plaatsen. De apps worden in plaats daarvan in het overzicht van de app drawer neergezet.

Huawei Nova comfortabel voor de ogen

De Huawei Nova is sinds eind vorig jaar in Nederland beschikbaar. Het is een middenklasser met een 5 inch display, welke gelanceerd werd met Android 6.0 Marshmallow. Het toestel wordt aangestuurd door een octa-core processor in combinatie met 3GB RAM. Aan de voorkant is het toestel voorzien van een 8 megapixel selfiecamera en aan de achterkant met een 12 megapixel camera. Aan de achterkant zit ook een vingerafdrukscanner. Voor gebruikers die dag en nacht bezig zijn met het toestel is er een oogcomfort feature. Hierbij wordt de blauwe frequentie uit het licht wordt gefilterd, wat de ogen meer rust geeft.

Bron: DroidApp

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters