Android 7.0 Nougat vertraagd voor Moto G4-serie

Android 7.0 Nougat verschijnt voor steeds meer toestellen, waaronder ook de Moto G4-serie van Lenovo. Eerder waren er zelfs meldingen van mensen die de update al binnen kregen. Toch blijkt dat deze update is gepauzeerd en vertraagd. De reden hiervan is op moment van schrijven niet bekend.

Moto G4-serie

In de Moto G4-serie zitten drie mid-rangetoestellen van bedrijf Lenovo. Dit zijn de Moto G4, de G4 Play en de G4 Plus, waarbij de G4 Play variant de minst sterke is van de drie. Deze beschikt over een Snapdragon 410-processor met 1 of 2GB aan werkgeheugen, afhankelijk van de opslaggrootte. Hierbij kun je kiezen tussen 8GB en 16GB.

De Moto G4 en de G4 Plus zijn intern vrijwel hetzelfde. Het enige verschil aan de binnenkant is dat je bij de Plus-versie de mogelijkheid hebt om te kiezen voor 2, 3 of 4GB RAM. Bij de normale Moto G4 is dit beperkt tot 2GB. Ook heeft de G4 Plus een 16-megapixelcamera, waarbij de Moto G4 een 13-megapixelcamera heeft aan de achterkant.

Het grote verschil zit hem in het feit dat de Moto G4 Plus een vingerafdrukscanner heeft aan de voorkant, terwijl de normale G4 niet beschikt over een vingerafdrukscanner. Verder zien alle drie de toestellen er vrijwel identiek uit.

Android 7.0 Nougat

Alle drie de toestellen zouden de update naar Android 7.0 Nougat al gekregen hebben, maar uit recente informatie is gebleken dat de update voor de toestellen is vertraagd. In een tweet heeft Moto Duitsland (Moto Deutschland) laten weten dat de Android 7.0 Nougat-update eind februari zal komen. Gek, omdat we al eerder zagen dat de update al aan het uitrollen was en dat er al mensen waren die de update daadwerkelijk ontvingen.

Lenovo is niet de enige die de update van de Android 7.0-update vertraagt. Ook Sony heeft recentelijk laten weten dat de update voor de Xperia Z3+, de Z4 Tablet en de Xperia Z5. Dit kwam door een aantal bugs die de update deed vertragen. Het is op moment van schrijven nog niet bekend waarom Lenovo de update heeft vertraagd.

Bron: Twitter via DroidApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. g4user -

    Wat een bericht…. Ik lees al zo lang hier maar de berichten worden steeds meer geschreven op een manier dat mij niet aanstaat.

    Titel gaat over nougat en het bericht voor 80℅ over de G4 G4 plus een play. En de play is toch geen mid ranger?

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters