Android 7.0 Nougat vertraagd voor Moto G4-serie

Android 7.0 Nougat verschijnt voor steeds meer toestellen, waaronder ook de Moto G4-serie van Lenovo. Eerder waren er zelfs meldingen van mensen die de update al binnen kregen. Toch blijkt dat deze update is gepauzeerd en vertraagd. De reden hiervan is op moment van schrijven niet bekend.

Moto G4-serie

In de Moto G4-serie zitten drie mid-rangetoestellen van bedrijf Lenovo. Dit zijn de Moto G4, de G4 Play en de G4 Plus, waarbij de G4 Play variant de minst sterke is van de drie. Deze beschikt over een Snapdragon 410-processor met 1 of 2GB aan werkgeheugen, afhankelijk van de opslaggrootte. Hierbij kun je kiezen tussen 8GB en 16GB.

De Moto G4 en de G4 Plus zijn intern vrijwel hetzelfde. Het enige verschil aan de binnenkant is dat je bij de Plus-versie de mogelijkheid hebt om te kiezen voor 2, 3 of 4GB RAM. Bij de normale Moto G4 is dit beperkt tot 2GB. Ook heeft de G4 Plus een 16-megapixelcamera, waarbij de Moto G4 een 13-megapixelcamera heeft aan de achterkant.

Het grote verschil zit hem in het feit dat de Moto G4 Plus een vingerafdrukscanner heeft aan de voorkant, terwijl de normale G4 niet beschikt over een vingerafdrukscanner. Verder zien alle drie de toestellen er vrijwel identiek uit.

Android 7.0 Nougat

Alle drie de toestellen zouden de update naar Android 7.0 Nougat al gekregen hebben, maar uit recente informatie is gebleken dat de update voor de toestellen is vertraagd. In een tweet heeft Moto Duitsland (Moto Deutschland) laten weten dat de Android 7.0 Nougat-update eind februari zal komen. Gek, omdat we al eerder zagen dat de update al aan het uitrollen was en dat er al mensen waren die de update daadwerkelijk ontvingen.

Lenovo is niet de enige die de update van de Android 7.0-update vertraagt. Ook Sony heeft recentelijk laten weten dat de update voor de Xperia Z3+, de Z4 Tablet en de Xperia Z5. Dit kwam door een aantal bugs die de update deed vertragen. Het is op moment van schrijven nog niet bekend waarom Lenovo de update heeft vertraagd.

Bron: Twitter via DroidApp

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters