Android O Developer Preview 2: dit is er allemaal nieuw

Google I/O is van start gegaan! Google heeft tijdens de keynote meerdere nieuwe functies van Android O Developer Preview 2 gedemonstreerd. We nemen ze allemaal kort met je door.

Android O Developer Preview 2

Google heeft tijdens de Google I/O keynote de volgende Developer Preview van Android O onthuld. De conferentie wordt elk jaar gehouden voor ontwikkelaars, maar iedereen kan via Youtube de sessies zelf volgen. De zoekgigant legde tijdens de presentatie de focus op een aantal nieuwe functies.

Android O Developer Preview 2

Daarnaast is ook het bètaprogramma van start gegaan. Dat betekent dat eigenaren van een Google Pixel, Pixel XL, Nexus 5X of Nexus 6P alvast met Android O aan de slag kunnen gaan. Je kunt jezelf nu aanmelden op de website van de zoekgigant, waarna de software automatisch op je toestel wordt geïnstalleerd. Houd er wel rekening mee dat het om een bèta gaat, dus je zult geregeld bugs tegenkomen.  Overigens zul je verdere updates automatisch ontvangen.

Verbeterde notificaties

Maar goed, we zijn natuurlijk vooral benieuwd naar de nieuwe functies en grote veranderingen. Als eerste hebben het vernieuwde notificatiesysteem. Het wordt met Android O mogelijk om meer controle te krijgen over je notificaties. Je kunt niet alleen notificaties snoozen voor een bepaalde tijd, maar ook binnen apps krijg je meer controle over wat voor soort notificaties je wil ontvangen. Ook krijgen app-icoontjes op je homescreen nu een stipje als er een notificatie van die specifieke app is.

Fluid Experiences

Daarnaast onthulde Google Fluid Experiences. Het gaat om een verbeterde en meer uitgebreide vorm van multitasking. Zo wordt het nog makkelijker om meerdere apps tegelijkertijd op een scherm te gebruiken. Dat houdt onder andere in dat picture-in-picture naar je Android smartphone komt. Zo kun je bijvoorbeeld in een klein venstertje Netflix kijken terwijl je mails aan het beantwoorden bent.

Android O Developer Preview 2

Wachtwoordmanager en Smart Text Selection

Vergeet je altijd je wachtwoorden? Dan komt Android O met de ideale oplossing. In de grote update zit namelijk een gloednieuwe wachtwoordmanager ingebakken. Die wachtwoordmanager is weer verbonden met Chrome op je laptop of computer. Stel je bent op je computer op Facebook ingelogd, dan kan Google je ook op je smartphone meteen inloggen. Ideaal!

Google heeft tijdens de presentatie ook Smart Text Selection gedemonstreerd. Simpel gezegd: kopiëren en plakken wordt een stuk makkelijker. Met Android O weet je smartphone precies wat je probeert te kopiëren. Door bijvoorbeeld een telefoonnummer in een keer automatisch te selecteren wordt je een hoop gedoe bespaard.

Android O Developer Preview 2

Android wordt veiliger en slimmer

Gelukkig wordt je toestel er met Android O ook een stuk veiliger op. Play Protect moet er in de Play Store voor gaan zorgen dat je altijd beschermd bent tegen malafide en daarmee gevaarlijke updates.

Bovendien gaat Android nu slimmer met apps op de achtergrond om. Vorig jaar werd Android een stuk sneller gemaakt met Nougat, maar in sommige gevallen ging dat ten koste van je accuduur. Apps bleven doorpompen op de achtergrond, zonder dat de gebruiker het doorheeft. Daar gaat met Android O verandering in komen.

Dat waren kort samengevat de grote nieuwe functies die Google heeft gepresenteerd! In de komende maanden zullen ongetwijfeld andere toevoegingen worden geïntroduceerd. Dit is dus slechts een selectie. We houden je op de hoogte!

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters