Motorola lekt volgende Android versie: Android O

Het is geen hogere wiskunde, maar toch heeft Motorola op een opvallende wijze de opvolger van Android N een naam gegeven: Android O.

Android O

Niemand zal je verbaast aankijken als je beweert dat de opvolger van Android N Android O zal gaan heten. Sinds Google Android 1.5 Cupcake noemde zijn ze netjes voor elke nieuwe grote versie het alfabet af gegaan, waardoor we eind dit jaar bij Android N belanden, een versie waar fans zelf een naam voor mogen bedenken. De kans is dus klein dat Google na 11 grote updates opeens voor een andere strategie gaat kiezen. Toch viel de onderstaande reclame voor de Moto G4 Plus vandaag erg op door het noemen van Android O. Lenovo belooft namelijk dat de Moto G4 Plus zowel de update naar Android N als Android O zal ontvangen.

Fabrikanten beloven wel vaker dat hun nieuwe smartphones de volgende twee grote Android updates zullen ontvangen, maar vrijwel nooit wordt ook de naam van de onaangekondigde Android versie genoemd, hoe makkelijk het ook te voorspellen is. Ook heeft Lenovo en daarmee Motorola de laatste tijd soms de gewoonte om opeens bepaalde modellen toch niet een update te geven omdat de hardware te oud zou zijn voor Google’s nieuwe functies. Al helemaal in dat licht is het gewaagd om een update te beloven naar een besturingssysteem waarvan niemand een idee heeft wat de nieuwe functies zullen inhouden.

Android O

Instant Apps

Wel weten we al dat Instant Apps waarschijnlijk hun entree in Android O zullen maken. Instant Apps zijn apps die je als het ware kunt streamen. Doordat apps in modules onderverdeeld kunnen worden kun je als je een link krijgt toegestuurd alleen het nodige onderdeel van de app in kwestie openen, zonder ook maar iets te hoeven installeren. Google bewees met een oudere Nexus dat de nieuwe functie ook op oudere versies van Android werkt. Op die update kunnen Moto G4 Plus eigenaren dus in ieder geval rekenen!

Bron: Anzhuo

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. R -

  Redelijk logisch, ze gaan al vanaf het begin het alfabet af…
  Instant apps komt vanaf Jellybean…..
  Misschien iets meer onderzoek doen voor je zoiets publiceert…

  1. Sebastien Debaenst -

   Dat zeggen we ook in het artikel. En dat de Instant apps vanaf Android Jellybean werken ontkennen we ook niet. We zeggen alleen dat ze waarschijnlijk samen met Android O zullen aangekondigd worden….

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters