Nooit meer opslagproblemen door Android O naadloze updates

Het is natuurlijk altijd fijn om de laatste Android-versie te hebben. Die updates hebben echter schijfruimte nodig en die heb je niet altijd. Daardoor moet je weer een paar foto’s, video’s of apps verwijderen. Dat lijkt straks verleden tijd, want Google introduceert met Android O naadloze updates.

Android O naadloze updates

De functies naadloze updates zit al in de huidige versie van Googles besturingssysteem, Android 7.0 Nougat. In deze versie van Android zorgt dat er nog voor dat je twee partities op je smartphone hebt. Terwijl jij de ene partitie gebruikt, updatet het systeem de andere. Hierdoor ben je bij een herstart weer helemaal up-to-date, zonder dat je op je smartphone hoeft te wachten.

In Android O wil Google dit systeem nog verder uitbreiden. De zoekgigant wil er namelijk voor zorgen dat het systeem de update direct op de tweede partitie kan installeren, zonder de update eerst op te slaan. Daardoor kun je zelfs zonder schijfruimte je updates blijven uitvoeren.Android O naadloze updates

Wie volgt Google?

Er zit nog wel een addertje onder het gras. Google stelt het gebruik van het systeem namelijk niet verplicht. Daardoor kan het zijn dat op Google na geen enkele fabrikant de nieuwe naadloze updates gaat gebruiken. Het lijkt sowieso waarschijnlijk dat de Google Pixel 2 de functie krijgt. Ook de eerste Pixel krijgt de nieuwe naadloze updates, want de zoekgigant heeft de functie verwerkt in Google Play Services.

Naadloze updates zijn niet de enige nieuwe functie die Android O gaat introduceren. De nieuwste update van Google zorgt er ook voor dat je notificatiebadges tot je beschikking krijgt en je batterij langer meegaat.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters