Nooit meer opslagproblemen door Android O naadloze updates

Het is natuurlijk altijd fijn om de laatste Android-versie te hebben. Die updates hebben echter schijfruimte nodig en die heb je niet altijd. Daardoor moet je weer een paar foto’s, video’s of apps verwijderen. Dat lijkt straks verleden tijd, want Google introduceert met Android O naadloze updates.

Android O naadloze updates

De functies naadloze updates zit al in de huidige versie van Googles besturingssysteem, Android 7.0 Nougat. In deze versie van Android zorgt dat er nog voor dat je twee partities op je smartphone hebt. Terwijl jij de ene partitie gebruikt, updatet het systeem de andere. Hierdoor ben je bij een herstart weer helemaal up-to-date, zonder dat je op je smartphone hoeft te wachten.

In Android O wil Google dit systeem nog verder uitbreiden. De zoekgigant wil er namelijk voor zorgen dat het systeem de update direct op de tweede partitie kan installeren, zonder de update eerst op te slaan. Daardoor kun je zelfs zonder schijfruimte je updates blijven uitvoeren.Android O naadloze updates

Wie volgt Google?

Er zit nog wel een addertje onder het gras. Google stelt het gebruik van het systeem namelijk niet verplicht. Daardoor kan het zijn dat op Google na geen enkele fabrikant de nieuwe naadloze updates gaat gebruiken. Het lijkt sowieso waarschijnlijk dat de Google Pixel 2 de functie krijgt. Ook de eerste Pixel krijgt de nieuwe naadloze updates, want de zoekgigant heeft de functie verwerkt in Google Play Services.

Naadloze updates zijn niet de enige nieuwe functie die Android O gaat introduceren. De nieuwste update van Google zorgt er ook voor dat je notificatiebadges tot je beschikking krijgt en je batterij langer meegaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters