Nooit meer opslagproblemen door Android O naadloze updates

Het is natuurlijk altijd fijn om de laatste Android-versie te hebben. Die updates hebben echter schijfruimte nodig en die heb je niet altijd. Daardoor moet je weer een paar foto’s, video’s of apps verwijderen. Dat lijkt straks verleden tijd, want Google introduceert met Android O naadloze updates.

Android O naadloze updates

De functies naadloze updates zit al in de huidige versie van Googles besturingssysteem, Android 7.0 Nougat. In deze versie van Android zorgt dat er nog voor dat je twee partities op je smartphone hebt. Terwijl jij de ene partitie gebruikt, updatet het systeem de andere. Hierdoor ben je bij een herstart weer helemaal up-to-date, zonder dat je op je smartphone hoeft te wachten.

In Android O wil Google dit systeem nog verder uitbreiden. De zoekgigant wil er namelijk voor zorgen dat het systeem de update direct op de tweede partitie kan installeren, zonder de update eerst op te slaan. Daardoor kun je zelfs zonder schijfruimte je updates blijven uitvoeren.Android O naadloze updates

Wie volgt Google?

Er zit nog wel een addertje onder het gras. Google stelt het gebruik van het systeem namelijk niet verplicht. Daardoor kan het zijn dat op Google na geen enkele fabrikant de nieuwe naadloze updates gaat gebruiken. Het lijkt sowieso waarschijnlijk dat de Google Pixel 2 de functie krijgt. Ook de eerste Pixel krijgt de nieuwe naadloze updates, want de zoekgigant heeft de functie verwerkt in Google Play Services.

Naadloze updates zijn niet de enige nieuwe functie die Android O gaat introduceren. De nieuwste update van Google zorgt er ook voor dat je notificatiebadges tot je beschikking krijgt en je batterij langer meegaat.

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters