Google onthult per ongeluk definitieve naam Android O

Het leek er een tijdje op dat Android O geen Android Oreo zou gaan heten. Google gebruikte in zijn eigen code verwijzingen naar oatmeal cookie. Nu lijkt Google zelf opnieuw een wending aan het verhaal te hebben gegeven, met een video die het bedrijf uploadde op Google+.

Google Oreo Teaser

Android O naadloze updatesIn de video, die ook op Twitter verscheen en die de livestream voor de onthulling aankondigt, zit een hint verstopt. De titel van de video is namelijk GoogleOreo_Teaser_0817_noDroids (1).mp4. Daarbij is natuurlijk vooral het GoogleOreo-gedeelte bijzonder interessant.

Hiermee onthult Google namelijk zo goed als zeker dat Android 8.0 de naam Oreo krijgt. Omdat Oreo een merknaam is, was dat eerst onzeker. Bij Android 4.4 sloot Google echter al een deal met KitKat en nu lijken dus ook Oreo en Google een samenwerking te zijn aangegaan.

Morgen aankondiging Android O

Morgen weten we het in ieder geval helemaal zeker, want dan kondigt Google zijn nieuwe besturingssysteem via zijn livestream aan. De zoekgigant doet dat tijdens de zonsverduistering in de VS, omdat de zon dan dus een O vormt. Veel van de nieuwe functies zijn al uitgelekt, zoals multitasken met apps en een nieuwe interface.

En krijgt jouw smartphone een update naar Android O? Naar welke feature kijk jij het meest uit? Laat het ons in de comments weten. We zijn nieuwsgierig!

Bron: AndroidPolice

WhatsApp

Storing WhatsApp zorgt ervoor dat je geen berichten kunt versturen en ontvangen lees verder

Apple iPhone X inbranden

iOS 11.1.2 maakt de iPhone X winterproof lees verder

Face ID

Face ID omzeilen is mogelijk, maar dat zegt niets lees verder

iphone x notch

Hoe je de notch van de iPhone X kunt verbergen lees verder

ios 11

De rekenmachine in iOS 11 faalt – gebruik ‘m dus niet lees verder

iOS 11.1

Zorgt de iOS 11.1 bug ervoor dat je de ‘i’ niet kunt typen? Zo los je het op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters