Geen Oreo: volledige naam van Android O duikt op

Oplettende ontwikkelaars hebben de volledige naam van Android O gespot. En nee, het is geen Android Oreo.

Android O komt eraan

Vorig jaar pakte Google de naam van de nieuwste versie van Android anders aan. De volledige naam bleef langer geheim, maar fans mochten wel suggesties indienen. Uiteindelijk werd Android N natuurlijk Android Nougat. Maar wat wordt Android O?

Android Oreo Google I/O

Het antwoord op die vraag lijkt vrij simpel. Android Oreo! Daar gaat eigenlijk bijna iedereen vanuit. Ja, Oreo is een bestaande merknaam, maar dat mag de pret niet drukken. De zoekgigant sloot in 2013 nog een grote deal met KitKat voor Android 4.4.

Daar rekenden we dit jaar ook op, maar blijkbaar onterecht. Het lijkt er namelijk sterk op dat Oreo niet de naam van de volgende update gaat worden. Ontwikkelaars zijn in de broncode van Android 8.0 gedoken. Daar vonden ze verschillende verwijzingen naar ‘oc-dev’.

Oatmeal cookie?

Er stond bijvoorbeeld dat een testmodel van de Pixel op ‘oc-dev’ draait. Oftewel, het is een stuk software. Maar hoe weten we waar die afkorting voor staat? Daarvoor moeten we terug naar Google I/O, de jaarlijkse conferentie van de zoekgigant.

Daar werden stukjes voorbeeldcode getoond tijdens verschillende presentaties. De naam ‘oatmeal cookie’ werd verschillende keren gespot in die stukken code. Is dat de volledige naam van Android 8.0? De kans is zeer groot.

Trek nog geen conclusies

Vergeet echter niet dat Android 4.4 ook bekend stond als ‘key lime pie’. Ook toen werd die naam in een  Google I/O presentatie gespot. Uiteindelijk koos Google toch voor KitKat. De kans is groot dat het om placeholders gaat, voor het geval de deal met Oreo toch niet doorgaat. Fans van de populaire koekjes hoeven dus de hoop op te geven!

We wachten geduldig de lancering van Android 8.0 af. Dat gaat naar verwachting halverwege augustus gebeuren. Ondertussen kunnen ontwikkelaars al aan de slag met de Developer Preview. Wil je weten of jouw smartphone de nieuwe update gaat ontvangen? Check dan dit overzicht.

Bron: Myce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. henk -

    rare zin weer….

    “Fans van de populaire koekjes hoeven dus de hoop op te geven!”

    jullie controleren niks voordat het geplaatst wordt he?

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Android

Vier redenen waarom Android gebruikers nu overstappen naar de iPhone lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters