Android One wordt belangrijk onderdeel van Google’s hardware divisie

Nadat Google afgelopen herfst de eisen die het aan Android One toestellen stelde versoepelde leek het erop dat de potentie van het initiatief niet helemaal werd waar gemaakt. Vandaag kwam echter het nieuws naar buiten dat het programma juist nog belangrijker gaat worden.

Android One

Twee jaar geleden kondigde Google het Android One programma aan, met name gericht op armere landen. Het initiatief is voor fabrikanten een goedkope manier om smartphones op basis van gestandaardiseerde hardware uit te brengen, en dankzij de bijna stock Android software kan Google voor snelle updates zorgen. Daarmee worden in een klap de twee grootste problemen van veel goedkopere smartphones in ontwikkelingslanden opgelost. Vaak worden daar smartphones uitgebracht met niet goed uitgedachte hardware en wordt de software zelden of niet ge├╝pdatet dankzij de kleine winstmarges en vele toestellen.

Snelle updates

Vooral de updates is iets waar Google in het algemeen voor Android hard mee bezig is, omdat de Android markt nou eenmaal te gefragmenteerd is. Door een deel van de software te standaardiseren kan Google in de toekomst gemakkelijker en sneller updates uitrollen voor smartphones van ook andere merken. Dat is echter toekomstmuziek. Android One zette dus een grote stap in de goede richting, maar helaas leek het afgelopen herfst er op dat de progressie teniet gedaan werd door Google zelf. Het bedrijf versoepelde namelijk de eisen die het aan fabrikanten stelde, en ook de beloftes op het gebied van updates werden gedeeltelijk ingetrokken.

Hardware divisie

Rick Osterloh Android One
Rick Osterloh

Is dit dan het einde van Android One? Google’s Mike Hayes heeft vandaag in een interview met de Economic Times daar een duidelijk antwoord op gegeven: zeker niet! Sterker nog, volgens Hayes wordt Android One onderdeel van Google’s bredere hardware strategie, en daarmee ook van de nieuwe hardware divisie van Google waar we deze week over schreven, met ex-Motorola president Rick Osterloh aan het hoofd. We wisten al dat bijvoorbeeld Google Glass en de Nexus smartphones onderdeel worden van de nieuwe divisie, maar over Android One was nog niks gezegd.

Volgens Hayes kunnen we binnenkort nieuwe en verrassende Android One smartphones verwachten, en zal Google een geheel nieuwe strategie gaan voeren, waarvan de goedkopere smartphones een belangrijk onderdeel zullen zijn. Of dat betekent dat we een nieuw soort goedkoper Nexus platform kunnen verwachten is niet duidelijk, maar dit nieuws maakt ons nog nieuwsgieriger naar Google I/O 2016!

Bron: Economic Times

 

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters