Android-ontwikkelaars keren zich tegen Google

Een groep genaamd de Android Developers Union is een blog gestart om ontwikkelaars die applicaties maken voor het Android OS en niet tevreden zijn met de regels van Google, op te roepen om zich te verzetten tegen de zoekgigant. Het verbond heeft zeven eisen neergelegd, waaronder het verlagen van de commissie die Google krijgt voor elke verkochte applicatie via de Android Market.

Een groep ontevreden ontwikkelaars die applicaties maakt voor het Android platform, hebben zich verenigd op een blog. De ontwikkelaars hebben zeven eisen opgesteld waarvan ze vinden dat Google deze dient in te willigen. De ontwikkelaars claimen dat ze niet goed behandeld worden door Google en diens Android Market regels. Ze zijn dan ook van plan om wekelijks verhalen van ontwikkelaars te publiceren die zonder pardon verwijderd zijn van Google’s diensten om zo de zoekgigant tot inkeer te brengen.

Zo is er een voorbeeld van een ontwikkelaar bij wie opeens zijn applicatie verwijderd was door Google, zonder dat hij daarover een bericht had gekregen. Na vele e-mails en vele automatische antwoordberichten van Google kreeg hij uiteindelijk een iets persoonlijker e-mail met daarin dreigende taal dat zijn applicatie de regels van Google geschonden had. Dit diende hij dit zo snel mogelijk op te lossen want anders zouden de overige apps van de developer ook verwijderd worden uit de Market. De ADU heeft meer van dit soort voorbeelden waarbij ontwikkelaars geschoffeerd worden door Google, zonder dat er een directe manier van communiceren is met de zoekgigant.

Android Developers Unite heeft dan ook een zevental eisen opgesteld waaraan Google moet voldoen, wil de zoekgigant de ontwikkelaars behouden voor zijn platform. Zo willen de ontwikkelaars dat Google voor elke verkochte transactie een lagere commissie opstrijkt in plaats van de 32 procent die Google nu krijgt. Daarnaast moet er een publiekelijke bugtracker komen voor ontwikkelaars die applicaties schrijven voor Android en moeten er meer betalingsopties voor gebruikers komen om zo de applicaties aan te kunnen schaffen.

De ontwikkelaars eisen ook dat er beter gecommuniceerd wordt met hun bij problemen en ze stellen dan ook voor dat er een contactpersoon binnen Google komt speciaal voor de developers. Daarnaast is ook de transparantie van de regels en de geheimhouding een doorn in het oog van de bedenkers en makers van de Android-applicaties en dient dit verruimd te worden zodat ontwikkelaars makkelijker, en vooral sneller, toegang hebben tot geheime documentatie zoals het proces van het verwijderen van applicaties uit de Market zodat ze daar rekening mee kunnen houden bij de bouw van een applicatie.

Alle eisen van de ontwikkelaars staan opgesomd op de website van het verbond. Mocht Google geen gehoor geven aan de eisen en geen krimp willen geven, dan zien de ontwikkelaars zich gedwongen om over te stappen op een ander platform zoals iOS, aldus het verbond. Google heeft nog niet gereageerd op de voorstellen en hult zich vooralsnog in stilzwijgen.

Android Developers Union

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters