Android-ontwikkelaars keren zich tegen Google

Een groep genaamd de Android Developers Union is een blog gestart om ontwikkelaars die applicaties maken voor het Android OS en niet tevreden zijn met de regels van Google, op te roepen om zich te verzetten tegen de zoekgigant. Het verbond heeft zeven eisen neergelegd, waaronder het verlagen van de commissie die Google krijgt voor elke verkochte applicatie via de Android Market.

Een groep ontevreden ontwikkelaars die applicaties maakt voor het Android platform, hebben zich verenigd op een blog. De ontwikkelaars hebben zeven eisen opgesteld waarvan ze vinden dat Google deze dient in te willigen. De ontwikkelaars claimen dat ze niet goed behandeld worden door Google en diens Android Market regels. Ze zijn dan ook van plan om wekelijks verhalen van ontwikkelaars te publiceren die zonder pardon verwijderd zijn van Google’s diensten om zo de zoekgigant tot inkeer te brengen.

Zo is er een voorbeeld van een ontwikkelaar bij wie opeens zijn applicatie verwijderd was door Google, zonder dat hij daarover een bericht had gekregen. Na vele e-mails en vele automatische antwoordberichten van Google kreeg hij uiteindelijk een iets persoonlijker e-mail met daarin dreigende taal dat zijn applicatie de regels van Google geschonden had. Dit diende hij dit zo snel mogelijk op te lossen want anders zouden de overige apps van de developer ook verwijderd worden uit de Market. De ADU heeft meer van dit soort voorbeelden waarbij ontwikkelaars geschoffeerd worden door Google, zonder dat er een directe manier van communiceren is met de zoekgigant.

Android Developers Unite heeft dan ook een zevental eisen opgesteld waaraan Google moet voldoen, wil de zoekgigant de ontwikkelaars behouden voor zijn platform. Zo willen de ontwikkelaars dat Google voor elke verkochte transactie een lagere commissie opstrijkt in plaats van de 32 procent die Google nu krijgt. Daarnaast moet er een publiekelijke bugtracker komen voor ontwikkelaars die applicaties schrijven voor Android en moeten er meer betalingsopties voor gebruikers komen om zo de applicaties aan te kunnen schaffen.

De ontwikkelaars eisen ook dat er beter gecommuniceerd wordt met hun bij problemen en ze stellen dan ook voor dat er een contactpersoon binnen Google komt speciaal voor de developers. Daarnaast is ook de transparantie van de regels en de geheimhouding een doorn in het oog van de bedenkers en makers van de Android-applicaties en dient dit verruimd te worden zodat ontwikkelaars makkelijker, en vooral sneller, toegang hebben tot geheime documentatie zoals het proces van het verwijderen van applicaties uit de Market zodat ze daar rekening mee kunnen houden bij de bouw van een applicatie.

Alle eisen van de ontwikkelaars staan opgesomd op de website van het verbond. Mocht Google geen gehoor geven aan de eisen en geen krimp willen geven, dan zien de ontwikkelaars zich gedwongen om over te stappen op een ander platform zoals iOS, aldus het verbond. Google heeft nog niet gereageerd op de voorstellen en hult zich vooralsnog in stilzwijgen.

Android Developers Union

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Sjaak -

  Transparantere regels zijn altijd een goed idee. Je moet wel weten aan welke regels je je moet houden. Communicatie kan ook een stuk beter vanuit Google.

  Dreigen met overstappen naar iOS is wel een beetje overdreven. Bij Apple is men nog veel strenger in het uberhaupt toelaten van apps, waardoor programmeren voor Apple ook niet bepaald een feest is.

 2. Samsung-Rules -

  Vind het allemaal nog al lang duren dat mensen gaan klagen over de onveilige market van google. Is toch al lang bekend dat er gevaarlijke apps in zitten.

  Dagelijks krijg ik android devices die gecrashed zijn door verkeerde apps.. De gebruiker ziet in de meeste gevallen samsung/ HTC/ of LGe als schuldige..

  Terwijl google de boosdoener is. opensource oke.. maar houd de market onder controle..:P

 3. jozik -

  Een "union" met één lid? Waarschijnlijk iemand die malware geschreven heeft en nu moet huilen omdat het uit de app market verwijderd is? Google is geen lieverdje, maar dit is te belachelijk om een artikel aan te besteden.

 4. Anoniem -

  Google staat bekend om de slechte communicatie.

  Niet alleen is dit bij Android en Market het geval, maar ook bij AdWords, Google Mail, etc.

  Nooit op Google "bouwen" zou ik zeggen.

 5. Richard -

  De communicatie kan idd beter!
  Bij Apple geven ze duidelijk aan waarom een app wordt geweigerd!

  Wanneer ontwikkelaars virussen maken voor Android, of iets dat erop lijk, vind ik dat alle apps van diegene verwijderd moet worden! Zulke richtlijnen bestaan om de gebruikers te beschermen!!

 6. Meneer van Beheer -

  Als je een Ford koopt hoef je Ford ook toch niet te betalen als je wat in je Ford vervoert? Hier toch hetzelfde! Net of je bij Ford (of een ander merk) steeds een sleuteltje van de kofferbak moet kopen.

 7. Studio48 -

  Google is de eigenaar van de Android ook al is het freeware en gratis..zijn moeten wel de controle houden over de apps die verschijnen en Android als een Wapen kunnen gaan gebruiken tegen de gebruikers..

  Simpel voorbeeld..

  U download een App naar uw telefoon of Tablet pc met aAndroid..en alles wat u doet wordt voortaan netjes verstuurd naar de maker van de App die u net geinstalleerd hebt en gewoon en spelletje zou moeten zijn..dus niet,,..

  De maker van die app heeft een geheime ingang naar uw gegevens en verkoopt die weer voor geld aan mensen die daar belang in hebben..uw codes uw mail uw telefoon gesprekken nummers en wie weet wat al niet meer..

  misschien wel de microfoon aanzetten en mee luisteren naar wat er daar bij u thuis gebeurt..het kan allemaal en is geen Hokus Pokus..

  Dus moet GOOGLE streng zijn want zoals u weet zijn Mensen als HAAAIEN als het op geld aankomt ..en zullen GOOGLE als eerste voor de rechter slepen ,
  Ja want zo zijn mensen nu eenmaal als ze geld RUIKEN !!

  DUS app makers..be more concious in the programs you create, and make them safe and dont put in backholes to enter or hack the system of those that run your programs..

  Dont complain if you will get BANNED by Google..
  Better find a real job then ..

  Ik denk sowieso dat Google een eigen App Market Community moet oprichten met eigen mensen..geen buitenstaanders..of zeer streng gecontrolleerd..want immers..Wie is aansprakelijk als er iets gebeurt?

  Als iedereen dus ook criminelen Apps kunnen maken voor Android..dan ben ik bang dat Android zich in een vroeg Stadium tegen ons gebruikers zal keren..

  Maar dat is mijn bescheiden mening..
  MVG P Darlington

 8. Moeilijk -

  Tjah wat doen ze moeilijk? Google verplicht ze toch niet om applicaties te ontwikkelen? Eerst van de hype van het OS gebruikmaken en nu gaan klagen. Het is het OS van google laat ze daar lekker wegblijven als ze het niet goed geregeld vinden.

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters