Android Oreo 8.1 is officieel: dit zijn de belangrijkste nieuwe features

Google heeft via zijn blog laten weten dat de uitrol van Android Oreo Go Edition als deel van Android Oreo 8.1 is begonnen. Hoewel Google nog geen officieel overzicht heeft gegeven van de nieuwe Android Oreo 8.1 features, weten we wel ongeveer wat we kunnen verwachten. Eerder kwam Google namelijk al met een developer preview van de update voor Nexus en Pixel toestellen.

Pixel 2 met knallende kleuren

Als jij één van die mensen bent die de kleuren van de Pixel 2 toestellen te duf vindt, is er goed nieuws. Google beloofde met een speciale setting te komen om de kleuren te boosten en deze is er inderdaad met Oreo 8.1. Er zijn drie kleurenopties toegevoegd aan de Display settings, namelijk Natural, Boosted en Saturated.

Google Pixel 2

Co-processor voor alle ontwikkelaars

Een andere feature speciaal voor de Pixel 2 handsets is het feit dat Google’s eigen co-processor, welke op de apparaten aanwezig is, nu ook beschikbaar is voor andere ontwikkelaars. Deze zullen dus ook met de co-processor aan de slag kunnen. Daarnaast zullen apps welke gebruik maken van de Android Camera API, vanaf nu beelden kunnen schieten in HDR+.

Neural Networks API

Daarnaast komt de update met een Neural Networks API. Hiermee zullen apps kunnen profiteren van hardware acceleratie. Deze feature zorgt ervoor dat vertragingen verminderd worden, het netwerk minder belast is en dat gevoelige gegevens op het toestel zelf blijven.

Betere beveiliging

Google is ook bezig geweest met verschillende veiligheidskwesties. Zo wordt je vingerafdrukscanner veiliger, doordat je bepaalde mensen die herhaaldelijk de scanner zomaar hebben gebruikt permanent kunt blokkeren. Zo kunnen ze niet stiekem later alsnog hun vingerafdruk registreren. Daarnaast wordt ook het browsen veiliger. Apps kunnen tegenwoordig detecteren wanneer je mogelijk naar een slechte URL wilt gaan en je waarschuwen.

Samsung Android Oreo 8.1

Status batterij bluetooth-apparaat zichtbaar

Niks is vervelender dan dat je via Bluetooth een speaker hebt aangesloten en dat die opeens leeg blijkt te zijn zonder dat je het doorhad. Met één van de nieuwe features kun je meteen de batterij van het aangesloten apparaat in de gaten houden in de Quick Settings. Een andere handige update is de verbeterde autofill feature.

Betere hamburger en bier emoji’s

Verder waren er wat problemen met audio op de Nexus 5X en Pixel 2 smartphones. Deze zouden aangepakt zijn in de nieuwe update. Ook zouden de hamburger en bier emoji’s er wat beter uitzien. Het bierglas is onder andere voller geworden en de verschillende ingrediënten op de hamburger zijn anders gerangschikt.

Android Oreo hamburger en bier emoji
Oude hamburger en bier emoji’s

Android Oreo 8.1 hamburger en bier emoji's
Verbeterde 8.1 hamburger en bier emoji’s

En Android Oreo Go Edition?

We hebben het nu de hele tijd over Android Oreo 8.1, maar eigenlijk ging het nieuws van Google over het feit dat Android Oreo Go Edition is uitgekomen. Dit is een speciale lichtere versie van het besturingssysteem, welke is bedoeld voor budgetmodellen. Deze toestellen kunnen net wat minder aan en hebben veel baat bij een lichtere Android versie. Met de Go versie richt Google zich voornamelijk op opkomende landen, waar er inderdaad veel budget-toestellen worden gebruikt.

Via: PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters