Nieuwe Android Oreo feature verbetert je batterijlevensduur

De levensduur van je smartphone batterij is een belangrijk onderwerp en er bestaan allerlei tips & tricks om hem te verlengen. Zo zijn er bepaalde apps die je helpen met het identificeren van andere apps, welke met hun activiteiten ervoor zorgen dat je toestel niet helemaal in een diepe slaap terecht komt. Over een tijdje heb je deze verklik apps waarschijnlijk niet meer nodig voor je Android toestel. Het lijkt er namelijk op dat een toekomstige Android Oreo update deze feature zelf zal krijgen om je batterijlevensduur te verlengen.

Batterijlevensduur aangetast door wakelocks

De feature is gespot in de Android 8.1 Developer Preview, waarmee nieuwe Android functionaliteit wordt getest. Met de nieuwe feature kun je in de settings bij het batterij menu de schuldige apps vinden. Deze apps, zogenaamde wakelocks, krijgen een rood batterij-icoontje met daarin een uitroepteken in de lijst van apps. Op deze manier kun je ze makkelijk herkennen.

Android Oreo feature verbetert batterijlevensduur

Apps of bepaalde diensten uitschakelen

Naast het identificeren van de wakelocks, krijg je met de nieuwe Oreo feature nog meer te weten over de desbetreffende apps. Zo krijg je meer informatie over wat de apps precies doen, waardoor je toestel niet in een diepe slaap terecht komt. In het menu kun je vervolgens ervoor kiezen om de diabolische apps geforceerd te stoppen. Daarnaast zal het ook mogelijk zijn om alleen bepaalde diensten van de wakelocks uit te schakelen, zodat je toestel eindelijk echt kan sluimeren.

We kunnen niet wachten op de nieuwe feature en hopen dat deze heel snel beschikbaar zal zijn. Als het om je batterij gaat tellen alle beetjes. De feature zou echter een behoorlijke verbetering kunnen betekenen.

Via: PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters