Nieuwe Android Oreo feature verbetert je batterijlevensduur

De levensduur van je smartphone batterij is een belangrijk onderwerp en er bestaan allerlei tips & tricks om hem te verlengen. Zo zijn er bepaalde apps die je helpen met het identificeren van andere apps, welke met hun activiteiten ervoor zorgen dat je toestel niet helemaal in een diepe slaap terecht komt. Over een tijdje heb je deze verklik apps waarschijnlijk niet meer nodig voor je Android toestel. Het lijkt er namelijk op dat een toekomstige Android Oreo update deze feature zelf zal krijgen om je batterijlevensduur te verlengen.

Batterijlevensduur aangetast door wakelocks

De feature is gespot in de Android 8.1 Developer Preview, waarmee nieuwe Android functionaliteit wordt getest. Met de nieuwe feature kun je in de settings bij het batterij menu de schuldige apps vinden. Deze apps, zogenaamde wakelocks, krijgen een rood batterij-icoontje met daarin een uitroepteken in de lijst van apps. Op deze manier kun je ze makkelijk herkennen.

Android Oreo feature verbetert batterijlevensduur

Apps of bepaalde diensten uitschakelen

Naast het identificeren van de wakelocks, krijg je met de nieuwe Oreo feature nog meer te weten over de desbetreffende apps. Zo krijg je meer informatie over wat de apps precies doen, waardoor je toestel niet in een diepe slaap terecht komt. In het menu kun je vervolgens ervoor kiezen om de diabolische apps geforceerd te stoppen. Daarnaast zal het ook mogelijk zijn om alleen bepaalde diensten van de wakelocks uit te schakelen, zodat je toestel eindelijk echt kan sluimeren.

We kunnen niet wachten op de nieuwe feature en hopen dat deze heel snel beschikbaar zal zijn. Als het om je batterij gaat tellen alle beetjes. De feature zou echter een behoorlijke verbetering kunnen betekenen.

Via: PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. bakker -

    Geweldig allemaal, maar meer vooruitgang zou zijn om nou eens de ” systemapps” te verklaren, want daar draaien er een ongelooflijke zooi van. Net als bij Windows kun je alles in de gaten houden, maar zolang de meeste zooi onverklaarbare crap is zonder goede eenvoudig controleerbare toelichtingen, blijft het allemaal niets, qua veiligheid, qua gebruik, qua privacy.
    En we moeten eens gaan beseffen dat meeste malware/crapware gewoon door de OS systeem bouwers worden gemaakt.
    Ik wil gewoon weten wat ze aan het klooien zijn, dat moet eens helder en transparant worden. Of je het dan kunt uit zetten of niet is vers 2, maar gewoon eens totale transparantie over de rotzooi die ze uithalen. Met zo’n attitude was deze feature al vanaf het begin aanwezig geweest. Dat we om de komst gaan “juichen” , geeft eigenlijk alleen maar aan hoe pathetisch we bezig zijn.

Samsung Galaxy S8 Plus huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro: Huawei maakt korte metten met Samsung in commercials lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

‘Samsung Galaxy S9 krijgt extreem hoge screen-to-body ratio’ lees verder

Apple iPhone X

Dit nieuwe Oppo toestel lijkt verdacht veel op een zwarte iPhone X lees verder

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters