Nieuwe Android Oreo feature verbetert je batterijlevensduur

De levensduur van je smartphone batterij is een belangrijk onderwerp en er bestaan allerlei tips & tricks om hem te verlengen. Zo zijn er bepaalde apps die je helpen met het identificeren van andere apps, welke met hun activiteiten ervoor zorgen dat je toestel niet helemaal in een diepe slaap terecht komt. Over een tijdje heb je deze verklik apps waarschijnlijk niet meer nodig voor je Android toestel. Het lijkt er namelijk op dat een toekomstige Android Oreo update deze feature zelf zal krijgen om je batterijlevensduur te verlengen.

Batterijlevensduur aangetast door wakelocks

De feature is gespot in de Android 8.1 Developer Preview, waarmee nieuwe Android functionaliteit wordt getest. Met de nieuwe feature kun je in de settings bij het batterij menu de schuldige apps vinden. Deze apps, zogenaamde wakelocks, krijgen een rood batterij-icoontje met daarin een uitroepteken in de lijst van apps. Op deze manier kun je ze makkelijk herkennen.

Android Oreo feature verbetert batterijlevensduur

Apps of bepaalde diensten uitschakelen

Naast het identificeren van de wakelocks, krijg je met de nieuwe Oreo feature nog meer te weten over de desbetreffende apps. Zo krijg je meer informatie over wat de apps precies doen, waardoor je toestel niet in een diepe slaap terecht komt. In het menu kun je vervolgens ervoor kiezen om de diabolische apps geforceerd te stoppen. Daarnaast zal het ook mogelijk zijn om alleen bepaalde diensten van de wakelocks uit te schakelen, zodat je toestel eindelijk echt kan sluimeren.

We kunnen niet wachten op de nieuwe feature en hopen dat deze heel snel beschikbaar zal zijn. Als het om je batterij gaat tellen alle beetjes. De feature zou echter een behoorlijke verbetering kunnen betekenen.

Via: PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. bakker -

    Geweldig allemaal, maar meer vooruitgang zou zijn om nou eens de ” systemapps” te verklaren, want daar draaien er een ongelooflijke zooi van. Net als bij Windows kun je alles in de gaten houden, maar zolang de meeste zooi onverklaarbare crap is zonder goede eenvoudig controleerbare toelichtingen, blijft het allemaal niets, qua veiligheid, qua gebruik, qua privacy.
    En we moeten eens gaan beseffen dat meeste malware/crapware gewoon door de OS systeem bouwers worden gemaakt.
    Ik wil gewoon weten wat ze aan het klooien zijn, dat moet eens helder en transparant worden. Of je het dan kunt uit zetten of niet is vers 2, maar gewoon eens totale transparantie over de rotzooi die ze uithalen. Met zo’n attitude was deze feature al vanaf het begin aanwezig geweest. Dat we om de komst gaan “juichen” , geeft eigenlijk alleen maar aan hoe pathetisch we bezig zijn.

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters