Nokia’s smartphones hebben een feature waar de concurrentie enkel van kan dromen

 

HDM Global maakte eerder al bekend dat het met zijn nieuwe Nokia smartphones de Nexus-serie wil vervangen. Dat betekent dus stock Android, met zeer snelle updates. Aan die belofte doet het bedrijf nu ruimschoots, met de introductie van de Android Oreo bèta.

Oreo bèta voor Nokia 8 klaar voor download

Juho Sarvikas, HMD Chief Product Officer, greep twee dagen geleden naar Twitter om de aankondiging bekend te maken. In de tweet gaf hij ook een link om als één van de eerste Nokia 8 bezitters het besturingssysteem te proberen. Helaas liet Sarvikas ook weten dat je er geen fysieke Oreo’s bij krijgt.

Binnenkort volgen ook Oreo’s voor Nokia 3, 5, en 6

HMD had belooft dat alle Android Nokia’s de update zouden krijgen, en de smartphonemaker is de rest van de toestellen niet vergeten. Sarvikas laat op Twitter namelijk ook weten dat de Nokia 3, Nokia 5 en Nokia 6 snel zullen volgen, maar dat er wordt begonnen met de Nokia 8.

Lanceringsdatum eindversie onbekend

Zoals we al zeiden, gaat het echter om een bèta versie en is de officiële update nog niet gelanceerd. Wanneer dit zal gaan gebeuren is ook nog niet aangegeven. Dat zal afhangen van hoeveel en wat voor problemen mensen tegenkomen met de bètaversie.

Android Oreo voor Nokia 8

En Samsung?

Nokia doet het in ieder geval beter de meeste groten uit de Android wereld, zoals Samsung. De Koreaanse techgigant heeft onlangs op de officiële Turkse website laten weten dat  Samsung gebruikers tot begin 2018 moeten wachten op Android Oreo. We hebben verder nog geen bèta zien verschijnen van Samsung. Het is ook onbekend welke Samsung toestellen de update aan het begin van volgend jaar zullen krijgen. Waarschijnlijk zullen dat de Galaxy S8, S8 Plus en Note 8 zijn.

Via: @sarvikas

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters