Nokia’s smartphones hebben een feature waar de concurrentie enkel van kan dromen

 

HDM Global maakte eerder al bekend dat het met zijn nieuwe Nokia smartphones de Nexus-serie wil vervangen. Dat betekent dus stock Android, met zeer snelle updates. Aan die belofte doet het bedrijf nu ruimschoots, met de introductie van de Android Oreo bèta.

Oreo bèta voor Nokia 8 klaar voor download

Juho Sarvikas, HMD Chief Product Officer, greep twee dagen geleden naar Twitter om de aankondiging bekend te maken. In de tweet gaf hij ook een link om als één van de eerste Nokia 8 bezitters het besturingssysteem te proberen. Helaas liet Sarvikas ook weten dat je er geen fysieke Oreo’s bij krijgt.

Binnenkort volgen ook Oreo’s voor Nokia 3, 5, en 6

HMD had belooft dat alle Android Nokia’s de update zouden krijgen, en de smartphonemaker is de rest van de toestellen niet vergeten. Sarvikas laat op Twitter namelijk ook weten dat de Nokia 3, Nokia 5 en Nokia 6 snel zullen volgen, maar dat er wordt begonnen met de Nokia 8.

Lanceringsdatum eindversie onbekend

Zoals we al zeiden, gaat het echter om een bèta versie en is de officiële update nog niet gelanceerd. Wanneer dit zal gaan gebeuren is ook nog niet aangegeven. Dat zal afhangen van hoeveel en wat voor problemen mensen tegenkomen met de bètaversie.

Android Oreo voor Nokia 8

En Samsung?

Nokia doet het in ieder geval beter de meeste groten uit de Android wereld, zoals Samsung. De Koreaanse techgigant heeft onlangs op de officiële Turkse website laten weten dat  Samsung gebruikers tot begin 2018 moeten wachten op Android Oreo. We hebben verder nog geen bèta zien verschijnen van Samsung. Het is ook onbekend welke Samsung toestellen de update aan het begin van volgend jaar zullen krijgen. Waarschijnlijk zullen dat de Galaxy S8, S8 Plus en Note 8 zijn.

Via: @sarvikas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Pieter van Wijngaarden -

    Ik ben van een Nexus 6p naar de Nokia 8 gegaan zodat anderen eerst de kwaaltjes kunnen melden en ik een goed werkende versie van Android krijg. Voel er weinig voor om weer de hete kastanjes uit het vuur te moeten halen om vervolgens weer mijn mond te moeten branden

ETQ Amsterdam

Bekijk de OnePlus 5T live in de speciale Amsterdamse pop-up store lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

iPhone X Face ID

Dit is hoe Face ID werkt en wat je er verder over moet weten lees verder

OnePlus 5T pers

Dit zijn de vier verschillen tussen de OnePlus 5 en OnePlus 5T lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters