Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo

Android fragmentatie blijft een groot probleem. Google is druk bezig met het introduceren van Treble: dat is een systeem dat het makkelijker maakt om Android smartphones te updaten. Sterker nog, de zoekgigant beweert dat het slechts een dag duurt. Het besturingssysteem wordt als het ware in tweeën opgedeeld. Maar wat heeft dat opgeleverd voor Android Oreo?

Android fragmentatie blijft belabberd: Android Oreo

Maar goed, het effect daarvan gaan we pas in 2019 en later merken. Op dit moment blijft de fragmentatie belabberd. Dat bleek deze week maar weer eens. Google heeft eens in de zoveel tijd data vrij over Android. Uit de nieuwste release blijkt dat slechts 0.5 procent van alle actieve Android smartphones op Android Oreo draait. Dat is de nieuwste versie van de software.

De Google Pixel, Pixel 2 en HTC U11 draaien op de software, maar verder blijft het schaars. Ja, ook zeer oude toestellen in landen als India worden meegerekend, maar dat compenseert bij verre na niet de discrepantie. Android 7.0 en Android 7.1 zijn te vinden op 23.3 procent van alle smartphones.

Android Oreo fragmentatie

Met het oog op de toekomst

Maar ja, dat is nog steeds minder dan Android 6.0 Marshmallow (29.7 procent) en Android Lollipop (26.3 procent). Veel low-end en mid-range Android toestellen ontvangen nooit updates, waardoor de fragmentatie alsmaar erger wordt. Hopelijk slagen Google’s plannen, en lijken de distributiedata over enkele jaren meer op die van iOS.

Apple heeft het wat dat betreft maar makkelijk, met een gering aantal modellen. Er zijn miljoenen verschillende Android smartphones actief. Dat neemt echter niet weg dat jammer is voor de consument, want die is de dupe. Sure, je kunt prima vooruit met Lollipop, maar deze features moet je dan allemaal missen.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters