Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo

Android fragmentatie blijft een groot probleem. Google is druk bezig met het introduceren van Treble: dat is een systeem dat het makkelijker maakt om Android smartphones te updaten. Sterker nog, de zoekgigant beweert dat het slechts een dag duurt. Het besturingssysteem wordt als het ware in tweeën opgedeeld. Maar wat heeft dat opgeleverd voor Android Oreo?

Android fragmentatie blijft belabberd: Android Oreo

Maar goed, het effect daarvan gaan we pas in 2019 en later merken. Op dit moment blijft de fragmentatie belabberd. Dat bleek deze week maar weer eens. Google heeft eens in de zoveel tijd data vrij over Android. Uit de nieuwste release blijkt dat slechts 0.5 procent van alle actieve Android smartphones op Android Oreo draait. Dat is de nieuwste versie van de software.

De Google Pixel, Pixel 2 en HTC U11 draaien op de software, maar verder blijft het schaars. Ja, ook zeer oude toestellen in landen als India worden meegerekend, maar dat compenseert bij verre na niet de discrepantie. Android 7.0 en Android 7.1 zijn te vinden op 23.3 procent van alle smartphones.

Android Oreo fragmentatie

Met het oog op de toekomst

Maar ja, dat is nog steeds minder dan Android 6.0 Marshmallow (29.7 procent) en Android Lollipop (26.3 procent). Veel low-end en mid-range Android toestellen ontvangen nooit updates, waardoor de fragmentatie alsmaar erger wordt. Hopelijk slagen Google’s plannen, en lijken de distributiedata over enkele jaren meer op die van iOS.

Apple heeft het wat dat betreft maar makkelijk, met een gering aantal modellen. Er zijn miljoenen verschillende Android smartphones actief. Dat neemt echter niet weg dat jammer is voor de consument, want die is de dupe. Sure, je kunt prima vooruit met Lollipop, maar deze features moet je dan allemaal missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. Mondo -

      Omdat er duizenden verschillende telefoons (Samsung alleen al heeft 34 verschillende modellen in enkel het Galaxy-segment van hun line-up) zijn waarop Android moet kunnen werken terwijl Apple er maar een handvol verschillende modellen moet updaten.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters