Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo

Android fragmentatie blijft een groot probleem. Google is druk bezig met het introduceren van Treble: dat is een systeem dat het makkelijker maakt om Android smartphones te updaten. Sterker nog, de zoekgigant beweert dat het slechts een dag duurt. Het besturingssysteem wordt als het ware in tweeën opgedeeld. Maar wat heeft dat opgeleverd voor Android Oreo?

Android fragmentatie blijft belabberd: Android Oreo

Maar goed, het effect daarvan gaan we pas in 2019 en later merken. Op dit moment blijft de fragmentatie belabberd. Dat bleek deze week maar weer eens. Google heeft eens in de zoveel tijd data vrij over Android. Uit de nieuwste release blijkt dat slechts 0.5 procent van alle actieve Android smartphones op Android Oreo draait. Dat is de nieuwste versie van de software.

De Google Pixel, Pixel 2 en HTC U11 draaien op de software, maar verder blijft het schaars. Ja, ook zeer oude toestellen in landen als India worden meegerekend, maar dat compenseert bij verre na niet de discrepantie. Android 7.0 en Android 7.1 zijn te vinden op 23.3 procent van alle smartphones.

Android Oreo fragmentatie

Met het oog op de toekomst

Maar ja, dat is nog steeds minder dan Android 6.0 Marshmallow (29.7 procent) en Android Lollipop (26.3 procent). Veel low-end en mid-range Android toestellen ontvangen nooit updates, waardoor de fragmentatie alsmaar erger wordt. Hopelijk slagen Google’s plannen, en lijken de distributiedata over enkele jaren meer op die van iOS.

Apple heeft het wat dat betreft maar makkelijk, met een gering aantal modellen. Er zijn miljoenen verschillende Android smartphones actief. Dat neemt echter niet weg dat jammer is voor de consument, want die is de dupe. Sure, je kunt prima vooruit met Lollipop, maar deze features moet je dan allemaal missen.

Samsung Galaxy S9 Active

Samsung Galaxy S9 Active duikt op: Nederlandse lancering? lees verder

Xiaomi Mi 6x

Xiaomi Mi 6X onthuld: topspecs voor lage prijs lees verder

OnePlus 6

Mis dit niet: de officiële lancering van de OnePlus 6 komt eraan lees verder

LG G7 ThinQ

Officiële renders tonen LG G7 ThinQ van alle kanten lees verder

Samsung Galaxy X

Nieuwe details rondom opvouwbare Samsung Galaxy X lees verder

De Samsung Galaxy A6 Plus

Dit zijn de Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters